Ανατρέπει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ.


Παρά το ότι μειώθηκαν σημαντικά οι τιμές στις αξονικές τομογραφίες και στις περισσότερες δαπανηρές εξετάσεις, τα ποσά που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ αυξάνονται διαρκώς.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, το 2012 η δαπάνη ήταν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Με τις μειώσεις των τιμών που έγιναν, η εκτίμηση ήταν ότι η δαπάνη θα περιοριζόταν φέτος στα 240 εκατομμύρια.

Με βάση τα στοιχεία τετραμήνου, ωστόσο, φαίνεται ότι - όχι μόνον δεν θα επιτευχθεί ο στόχος - αλλά η δαπάνη θα σημειώσει αύξηση σε σχέση με το 2012 και θα ανέλθει στα 330 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του έτους.ΕυθύνηΟ κ. Σαλμάς, πάντως, επιρρίπτει την ευθύνη στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και διαβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση δεν θα συνεχιστεί.Όπως ανέφερε την Πέμπτη, θα υπάρξουν μέτρα ανάσχεσης της δαπάνης και μεταξύ αυτών εξετάζονται η καθιέρωση υποχρεωτικής έκπτωσης από τα διαγνωστικά κέντρα (rebate) ή ορισμού ανώτατου αριθμού εξετάσεων (πλαφόν).Η τήρηση των στόχων αποτελεί επίκαιρο χαρακτήρα και λόγω της επικείμενης έλευσης των κλιμακίων της τρόικας, στα μέσα του μήνα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons