Εξώδικο Γιατρών Πάτρας κατά Λυκουρέντζου-Στουρνάρα για τις εφημερίες!

Η ασυνέπεια της κυβέρνησης να αποπληρώσει τις οφειλές της προς του νοσοκομειακούς δεν περνά πλέον χωρίς συνέπειες καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατέθεσε εξώδικο κατά των αρμόδιων υπουργών.Και ενώ οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας περίμεναν τις τελευταίες ημέρες να πληρωθούν έστω ένα τμήμα των οφειλών του ΕΣΥ, ξάφνου αντιλήφθηκαν ότι δεν κατατέθηκε ποτέ στη βουλή η τροπολογία για την απόδοση των δεδουλευμένων εφημεριών. Έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να στείλει εξώδικο στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας Λυκουρέντζο και Οικονομικών Στουρνάρα επειδή φαινεται πως …ξέχασαν να

καταθέσουν την επίμαχη τροπολογία.Ειδικότερα στο εξώδικο του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει: “Ο Σύλλογός μας, ενεργών ως εκπρόσωπος των μελών του ιατρών ενώπιον κάθε δημόσιας Αρχής, διαμαρτύρεται εντονότατα με την παρούσα για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής της οφειλομένης αποζημίωσης των δεδουλευμένων τακτικών και προσθέτων εφημεριών. από τους ιατρούς που υπηρετούν στις δομές του ΕΣΥ”.

Οι γιατροί με το εξώδικό τους ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα δεδομένου πως τίθεται πλέον θέμα βιοπορισμού τους. Και μάλιστα όπως σημειώνουν: “θεωρούμε ότι η εξακολουθητική και πλέον συστηματική αυτή άρνηση καταβολής των αμοιβών είναι παράνομη, αντισυνταγματική, συνιστά δε στην ουσία συστηματικό εξαναγκασμό των ιατρών ΕΣΥ σε παροχή εργασίας χωρίς αμοιβή, δηλαδή σε καταναγκαστική εργασία που ρητώς απαγορεύεται από το Σύνταγμα ενώ επιπλέον οδηγεί και σε αδικαιολόγητο πλουτισμό από την παροχή της εργασίας τους της συγκεκριμένης μορφής δεν αμείβεται”.

Με το εξώδικό του ο ιατρικός Σύλλογος Πατρών ξεκαθαρίζει ότι αν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρήματα από τις εφημερίες θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons