«Νέο Τσεκούρι» σε υγεία, παιδεία, άμυνα στον επόμενο προυπολογισμό!τσεκουρι ευρω Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους θα καταρτιστεί με δεσμευτικά ανώτατα όρια δαπανών για κάθε υπουργείο τα οποία δεν επιτρέπεται να ξεπεραστούν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την εφημερίδα «Καθημερινή», οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2014 είναι μειωμένες κατά 5 δισ. ευρώ, συνολικά, σε σχέση με το 2013, με τη μεγαλύτερη μείωση να εντοπίζεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο υπουργείο Υγείας και στο Παιδείας.

Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο, «κάθε πρόβλεψη εσόδων και εξόδων πρέπει να είναι ειλικρινής και ακριβής και να μην υπερεκτιμά ή υποεκτιμά τα πραγματικά στοιχεία στα οποία βασίζονται οι προβλέψεις. Η μη τήρηση των αρχών αυτών κατά την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού συνιστά ουσιώδη παράβαση της δημοσιονομικής

πειθαρχίας. Τα υπουργεία, στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας στους φορείς της αρμοδιότητάς τους, θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι αρχές αυτές τηρούνται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζητεί από τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να αποστείλουν αναλυτικούς πίνακες με την κατανομή των δαπανών το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι πίνακες θα περιλαμβάνουν και προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου που εποπτεύουν (ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ταμεία κ.λπ.).

Ειδικότερα, τα ανώτατα όρια δαπανών για κάθε υπουργείο ανέρχονται σε:• 4,1 εκατ. ευρώ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.• 144 εκατ. ευρώ για τη Βουλή έναντι 151 εκατ. φέτος (-7 εκατ. ευρώ).• 3,535 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εσωτερικών έναντι 3,624 εκατ. φέτος (-89 εκατ. ευρώ)• 106 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από 141,6 εκατ. ευρώ φέτος (-35,6 εκατ. ευρώ).• 301 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Εξωτερικών από 303,8 εκατ. φέτος (-2,8 εκατ. ευρώ).• 2,4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας από 3,4 δισ. ευρώ (-1 δισ. ευρώ).• 4,44 δισ. ευρώ για το υπουργείο Υγείας έναντι 4,84 δισ. φέτος (-400 εκατ. ευρώ).• 563 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Πόρων έναντι 489 εκατ. ευρώ φέτος (+74 εκατ. ευρώ).• 5,4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού από 5,8 δισ. ευρώ φέτος.• 29,6 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Τουρισμού έναντι 49 εκατ. ευρώ φέτος (-19,4 εκατ. ευρώ).• 665,4 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Οικονομικών έναντι 693,5 εκατ. ευρώ φέτος (-28,1 εκατ. ευρώ).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons