Αλλάζουν όλα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει το υπουργείο ΥγείαςΑλλάζουν όλα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας Αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται να διαφοροποιήσει τον τρόπο πληρωμής αλλά και συνεργασίας. Τι σχεδιάζεται:

Νέες θέσεις για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προκηρύξει 1000 θέσεις, όχι επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός τους συνολικά αλλά επειδή αντίστοιχος αριθμός δεν έχει εμφανίσει δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε η τρόικα ζητά μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 10% γεγονός που θα επιχειρήσει να αντικρούσει το υπουργείο υγείας δεδομένου ότι ήδη πολλοί έχουν αποχωρήσει από το σύστημα συνεργασίας είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε εξαιτίας χαμηλών εσόδων και μη καταβολής οφειλών.Πάντως το ζήτημα είναι αν θα εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής κατά πράξη και περίπτωση που αποτελεί και χρόνιο αίτημα του κλάδου. Οι 1000 αυτές θέσεις θα αφορούν κλινικούς ιατρούς με αναλογικότερη κατανομή ανά ειδικότητα και σύμφωνα με τις ανάγκες. Σύμφωνα και με τα όσα είπε στους εκπροσώπους τηςΈνωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναμένεται να δοθεί δυνατότητα στους ιατρούς που δεν κλείνουν το όριο των 200 επισκέψεων να προσφέρουν, εφ' όσον το επιθυμούν, εργασία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.Σε ότι αφορά τις αποπληρωμές των γιατρών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιμένει από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει στην ώρα του, ανεξάρτητα βέβαια εάν ο Οργανισμός δε διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης. Μάλιστα η οδηγία που έχει δοθεί είναι, όπως επισημαίνει οπρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, να πληρώνονται οι κλινικοί ιατροί στις 14 κάθε μήνα που αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ.

Σε ότι αφορά τα παλαιά χρέη αυτά φαίνεται ότι παραπέμπονται στις …ελληνικές καλένδες καθώς είναι άγνωστο εάν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει χρήματα για να τα διαθέσει.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons