Πως ο Λοβέρδος μεθόδευσε την υποβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα.Το σχέδιο που μεθόδευσε ο πρώην υπουργός Υγείας, για να προωθήσει τη δολοφονική για τον ελληνικό λαό πολιτική της τρόικας.

Οι ερευνητές Ντέιβιντ Στάκλερ και Σανγιάου Μπασού, στο βιβλίο τους «Το Οικονομικό Σώμα: Πώς η λιτότητα σκοτώνει», αποκαλύπτουν τη δολοφονική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, την οποία εφάρμοσε με ιδιαίτερη θέρμη και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας.

Όταν στα τέλη του 2011 άρχισαν να γίνονται ορατά τα σημάδια της φτώχειας και της εξαθλίωσης από την πολιτική λιτότητας, ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέφυγε σε ένα στρατηγικό σχέδιο μετάθεσης ευθυνών, με στόχο να αποπροσανατολίσει την ελληνική κοινωνία από τις πραγματικές αιτίες απειλής για τη δημόσια υγεία.

Ήταν Δεκέμβρης του 2011, όταν την κοινή γνώμη συγκλόνιζε η αποκάλυψη της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων του AIDS, με θύματα ιερόδουλες και ναρκομανείς. Ο κ. Λοβέρδος έβγαζε πύρινους λόγους για το «μεγάλο πρόβλημα της πόλης, την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με τη διάδοση του AIDS», όπως αναφέρει το περιοδικό Crash. Λίγους μήνες αργότερα θα έδινε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία έντεκα ιερόδουλων – φορέων του AIDS, καταπατώντας όχι μόνο το ιατρικό απόρρητο, αλλά και κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα, με τίτλο «Ελληνική Τραγωδία» των κ.κ. Στάκλερ και Μπασού αποκαλύπτεται μια «εντελώς διαφορετική ιστορία». «Η βασική αιτία της έκρηξης στη μετάδοση του HIV», με βάση επιδημιολογική μελέτη, «εντοπίζονταν σε άτομα ελληνικής καταγωγής που συνδέονταν με μολυσμένες βελόνες. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα παροχής δωρεάν βελονών είχε παγώσει και τελικά περικοπεί»!

Έκαναν τους… αδιάφορους!

Σε συνέδριο στην Αθήνα το Μάρτιο του 2012, οι συγγραφείς παρουσίασαν την πρόταση για διεύρυνση του προγράμματος παροχής βελόνων, ενώ οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας απλά «σφύριζαν αδιάφορα». Η άποψή τους ήταν ότι οι στατιστικές οφείλονται στους μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη. «Όταν σχολιάσαμε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η πλειοψηφία των προσβεβλημένων από τον ιό είναι ελληνικής καταγωγής, απλώς δεν είχαν σχόλιο να κάνουν», διευκρινίζουν οι συγγραφείς.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επιστράτευσε τον οικονομολόγο κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο, για να αιτιολογήσει επαρκώς τη δραματική κατάσταση στην Υγεία και να αμβλύνει τις διεθνείς επικρίσεις. «Ο κ. Λιαρόπουλος ήταν από τους επικεφαλής Έλληνες συμβούλους της τρόικας για την επιβολή της λιτότητας, δεχόμενος αρκετές μεγάλες επιχορηγήσεις από τον Λοβέρδο κατά τη διαδικασία. Ήταν επίσης υπεύθυνος, για να αναφέρει τα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας στον ΟΟΣΑ», εξηγεί ο ένας εκ των συγγραφέων, Ντέιβιντ Στάκλερ.

Ο καθηγητής με ειδίκευση στην Οικονομία της Υγείας, κ. Λιαρόπουλος, με επιστολές του σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού έδινε μια άλλη εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γράμμα του προς τον διευθυντή του British Medical Journal, το Νοέμβριο του 2012, για να αποδείξει ότι «δεν υπάρχει τραγωδία στην Ελλάδα». Η επιστολή εστάλη την ίδια ημέρα που ο Δρ. Μαρκ Σπρένγκερ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη του AIDS ολοκλήρωσε διήμερη περιοδεία στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Τα συμπεράσματα του δόκτορος Σπρένγκερ είχαν γίνει πηχυαίοι τίτλοι στα διεθνή μέσα: «Είμαι βέβαιος ότι είμαστε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα», τόνιζε.

Αν το Νοέμβριο του 2012 η κατάσταση της Υγεία στην Ελλάδα ήταν ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, τι μπορούμε να πούμε σήμερα, με την εισβολή των επικίνδυνων, ανώνυμων γενόσημων, παρά μόνο ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, σήμερα πρέπει να διορθωθεί το έγκλημα κατά του ελληνικού λαού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons