Τι συζήτησαν για τα φάρμακα Τρόικα και ΕΟΠΥΥ?Tο θέμα των εφημεριών και των υπερωριών στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων, αναδεικνύει η τρόικα. Αυτό προκύπτει από την απόρρητη αλληλογραφία της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενόψει των επισκέψεων που ξεκινούν την Τετάρτη τα τεχνικά κλιμάκια.

Οι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ (10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι) και στην ΗΔΙΚΑ (3.30 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα). Την Πέμπτη, θα επισκεφθούν το υπουργείο Υγείας (10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, ενώ την Παρασκευή αναμένεται συνάντηση του κ. Ματίας Μορς με την πολιτική ηγεσία.

Στην ατζέντα της τρόικας βρίσκονται τα εξής θέματα:


Φάρμακα  • Τιμολόγηση και αύξηση συνταγογράφησης γενοσήμων.

  • Θετική και αρνητική λίστα και αλλαγές στις τιμές αναφοράς.

  • Κατάλογος μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομεία.

  • Κεντρικές διαδικασίες προμηθειών φαρμάκων.

  • Δυνατότητα στον ΕΟΦ να διεξάγει έρευνες κόστους - αποτελεσματικότητας.

  • Νοσοκομεία

  • Συγχωνεύσεις και νέος νοσοκομειακός χάρτης.

  • Κέντρα αριστείας και αλλαγή ρόλου των μικρών νοσοκομείων.

  • Εξορθολογισμός κατανομής βαρέος εξοπλισμού.

ΠροσωπικόΚινητικότητα εντός νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Έκθεση για τους ανθρώπινους πόρους και τον σχεδιασμό.

Υπερωρίες - εφημερίες και πληρωμή.ΚλινικέςΣτο μεταξύ, τη δυσφορία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά προκαλεί και ένα νέο 'ναυάγιο' δαπανών στον ΕΟΠΥΥ.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δαπάνες για νοσήλια ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές παραμένουν σταθερές, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί και από τα οποία εκτιμάτο ότι θα υπήρχε αισθητή μείωση.Από τα στοιχεία του πενταμήνου, εκτιμάται ότι οι δαπάνες θα κλείσουν στα 840 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους (860 εκατομμύρια πέρυσι).Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι με τα μέτρα οι δαπάνες δεν θα ξεπερνούσαν τα 180 εκατομμύρια ευρώ.Ο κ. Σαλμάς αποδίδει ευθύνες στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι πρόκειται για διπλή αποτυχία, εάν συνυπολογιστεί και αυτών των διαγνωστικών κέντρων.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons