Σαλμάς - φαρμακοποιοί κατά ΕΟΠΥΥ!


'Μπαράζ' χτυπημάτων δέχεται τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς πνέει μένεα κατά του προέδρου του Οργανισμού κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι του ξέφυγε η δαπάνη για διαγνωστικές εξετάσεις. Αντί να κλείσει στα 240 εκατομμύρια, όπως είχε αρχικά προϋπολογιστεί, εκτιμάται ότι οδεύει αισίως στα 330 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Παπαγεωργόπουλο, θεωρώντας ότι δεν επέδειξε την επιμέλεια που έπρεπε στον έλεγχο των εξετάσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Με τον τρόπο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού ακύρωσε τις μειώσεις που είχε κάνει στις τιμές αξονικών τομογραφιών και άλλων εξετάσεων ο κ. Σαλμάς.Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού βιάστηκε να ανακοινώσει τη λειτουργία κοινωνικών φαρμακείων, τα οποία θα παρέχουν δωρεάν φάρμακα σε αναξιοπαθούντες ασφαλισμένους.Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ενδεχομένως τον πρωθυπουργό.ΘεοδοσιάδηςΣτο 'μέτωπο' κατά του κ. Παπαγεωργόπουλου προστίθενται και οι φαρμακοποιοί, στους οποίους ο Οργανισμός οφείλει σημαντικά ποσά, για παλαιές και νέες συνταγές.Με επιστολή που του έστειλε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, τον προειδοποιεί ότι θα είναι υπεύθυνος για ό,τι ακολουθήσει.Σημειώνεται ότι στις 15 Ιουνίου, θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να σταθμίσει τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στον ΕΟΠΥΥ.Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, ο κ. Θεοδοσιάδης τονίζει ότι '...όπως γνωρίζετε, το ένταλμα πληρωμής που αφορά στο 50% του ποσού του μηνός Φεβρουαρίου εξακολουθεί να μην υπογράφεται εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών σας να ελέγξουν και να ολοκληρώσουν την διαδικασία για τις εκχωρήσεις και τις παρακρατήσεις υπέρ τρίτων.Ήδη, διαρκεί δέκα ημέρες και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ολοκλήρωσή της.Ζητούμε άμεσα να εκδοθεί το ένταλμα πληρωμής για τα φαρμακεία.Σε διαφορετική περίπτωση οι μόνοι που δεν θα έχουν ευθύνη για την όποια εξέλιξη, θα είναι οι φαρμακοποιοί'.ΜέτωποΤο αντι...παπαγεωργοπουλικό μέτωπο εμφανίζεται αρραγές, καθώς ο κ. Σαλμάς εμφανίζεται διατεθειμένος να στηρίξει τον κλάδο έναντι των απαιτήσεων της τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%.Ο υπουργός αναμένεται να επισημάνει στους εκπροσώπους των δανειστών ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών δεν μπορεί να μειωθεί άλλο:'Οι φαρμακοποιοί είχαν 35% επί της χονδρικής τιμής ή 25% επί της λιανικής τιμής. Αυτό ήταν επί τζίρου 5,2 δισ. ευρώ.Τώρα, ο τζίρος έπεσε στα 2,4 δισ., δηλαδή τα κέρδη των φαρμακοποιών μειώθηκαν περισσότερο από το μισό. Η τρόικα έχει υπόψη της χώρες όπως το Βέλγιο, αλλά εκεί τα φαρμακεία είναι 1.000 και όχι 10.000 όπως στην χώρα μας', αναφέρει ο υπουργός.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons