Στο 'κόκκινο' τα χρέη του ΕΟΠΥΥ!


«ΣΧΕΔΙΟ Β» ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ


Με 300 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα «τρέχουν» τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση είναι χαοτική, καθώς ο ρυθμός αύξησής τους ξεπερνά κάθε δυνατότητα κάλυψής τους.


Τα έσοδα από εισφορές μειώνονται λογω κρίσης, ενώ η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών από τα έτη 2010 και 2011. Τα... κουκιά δεν βγαίνουν και η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση «σχέδιο Β». Τι σημαίνει αυτό;

Μειώσεις στις δαπάνες και «ψαλίδι» στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, σε βαθμό που να καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες από τα (πενιχρά) έσοδα. Εξετάζονται μέτρα, όπως «πλαφόν» σε εξετάσεις και νοσήλια, τα οποία θα

μετακυλήσουν το βάρος στους ασφαλισμένους.Η τρόικα θέτει «βέτο» σε ενδεχόμενο επιπρόσθετης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάζοντας έτσι πολύ δύσκολα στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το σύνολο των παλαιών και νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ ξεπερνά σήμερα τα 2,5 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 600 εκατομμύρια αφορούν την τρέχουσα χρήση.


Πιο ευχαριστημένοι πάροχοι είναι οι φαρμακοποιοί, καθώς ο Οργανισμός είναι συνεπής στις πληρωμές του. Το... σερί, ωστόσο, έσπασε και τους οφείλει 200 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές του περασμένου Μαρτίου.Κάθε μήνα που καθυστερεί να πληρώσει, προστίθενται στο χρέος 200 εκατομμύρια προς τους φαρμακοποιούς, 40 εκατομμύρια προς τις ιδιωτικές κλινικές και 50 εκατομμύρια προς γιατρούς - διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια.Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία των εσόδων: Με βάση το αρχικό πλάνο, ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να έχει έσοδα 4,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, φτάνοντας στα 4 δισ. Εάν η κατάσταση στην οικονομία συνεχίσει να εξελίσσεται δυσμενώς, δεν αποκλείεται νέα αναθεώρηση στα 3,6 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του Οργανισμού για φέτος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1,2 δισ. ευρώ.Οι φαρμακοποιοί απειλούν με κινητοποιήσεις και οι ιδιωτικές κλινικές με επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) πραγματοποιεί δημοσκόπηση μεταξύ των μελών της, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό.Δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις στην παρούσα φάση, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τη βοήθεια των γιατρών, εν όψει της επίσκεψης και της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα: «Είναι ώρα να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου και των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons