Ο Α. Γεωργιάδης θα …εξοφλήσει οφειλές του ΕΟΠΥΥ!



Τυχερός μπορεί να είναι ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του, θα αρχίσει να μοιράζει ...χρήμα!Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απεμπλοκή των ενταλμάτων πληρωμής του ΕΟΠΥΥ από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου, την οποία πέρασε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος λίγες μέρες πριν την αποχωρήσή του από την κυβέρνηση, είναι το «δώρο» του Ά. Γεωργιάδη.



Υπό κανονικές συνθήκες, οι πληρωμές προς τους παρόχους υγείας θα ξεκινούσαν αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι τώρα, δεν έχει προχωρήσει το θέμα.Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τα οποία αν δεν επιλυθούν άμεσα, οι πολίτες κινδυνεύουν να υποστούν νέα εισπρακτικά μέτρα και να διαλυθεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.



Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον νέο υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είναι η επιβίωση του ΕΟΠΥΥ, του Οργανισμού που έχει στην ευθύνη του την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 9,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.



Ο ΕΟΠΥΥ το 2013 θα κλείσει με έλλειμμα 1,2 δις. Ευρώ, συμπαρασύροντας και τα δημόσια νοσοκομεία.



Τα χρήματα που έχει αποδώσει ως τώρα ο ΕΟΠΥΥ στα Νοσοκομεία είναι μόλις 30 εκατ. ευρώ από τα 720 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει. Την ίδια στιγμή, η επιχορήγηση των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές δαπάνες έχει σχεδόν εξαντληθεί και ο κίνδυνος να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα υλικά μέσα στον Αύγουστο είναι πλέον ορατός.



Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι οι συγχωνεύσεις των Δημοσίων Νοσοκομείων, οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν επί της ουσίας στα χαρτιά, και το τρίτο η έκδοση του Δελτίου Τιμών νέων φαρμάκων.



Αναμένουμε να δούμε αν ο νέος υπουργός θα μπορέσει να εκδώσει δελτίο τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα ή θα βρεθεί και εκείνος –όπως οι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας τα τελευταία 2,5 χρόνια - μπροστά στο δίλημμα «αύξηση των δαπανών ή βελτίωση της υγείας των ασθενών».






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons