Προς γερμανικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας!Το γερμανικό σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εξετάζει το ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Η σκέψη είναι να δοθούν πόροι στις Ιατρικές Ενώσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, με ευθύνη των Ενώσεων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων σε πολλές περιοχές και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η τρόικα επιμένει να μειωθεί κατά 10% το υπάρχον ιατρικό

δυναμικό του Οργανισμού.ΣυμβάσειςΤο πρόβλημα εντείνεται και από την έλλειψη ενδιαφέροντος από μερίδα γιατρών. Από τους 5.000 συμβεβλημένους γιατρούς, οι 1.300 δεν υπέβαλαν καθόλου παραστατικά είσπραξης στον ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους.

Με βάση το γερμανικό μοντέλο, ο Οργανισμός θα διαθέτει στις τοπικές Ιατρικές Ενώσεις το κονδύλι που εκτιμά ότι μπορεί να καλύψει την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Θα ζητεί, επίσης, συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, για την κάλυψη του πληθυσμού σε 24ωρη βάση.

Με τη σειρά τους, οι Ενώσεις θα διαθέτουν το ιατρικό δυναμικό, διανέμοντας ανάλογα τους πόρους που λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ.Το κονδύλι θα είναι συγκεκριμένο (κλειστός προϋπολογισμός).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons