Υψηλότερη θνησιμότητα για όσους χειρουργούνται Σαββατοκύριακο!surgeries_at_weekends Ένας ασθενής που χειρουργείται Παρασκευή, έχει 44% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνει από ό,τι όταν χειρουργείται τη Δευτέρα, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αν η επέμβαση γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολεγίου Ιμπέριαλ του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο ΔρΠολ Αϊλίν, ανέλυσαν πάνω από 4 εκατομμύρια προγραμματισμένες (και όχι επείγουσες) χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσια βρετανικά νοσοκομεία μεταξύ των ετών 2008 – 2011, στη διάρκεια των οποίων 27.582 ασθενείς πέθαναν τις επόμενες 30 μέρες από το χειρουργείο.

Η χαμηλότερη θνησιμότητα εντοπίστηκε στους ασθενείς που χειρουργήθηκαν Δευτέρα. Οι θάνατοι

αυξάνονταν σταδιακά κάθε μέρα της εβδομάδας που περνούσε και κορυφώνονταν τις Παρασκευές (αύξηση 44% έναντι της Δευτέρας).

Ακόμη μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο (αύξηση 82% έναντι της Δευτέρας), αλλά στο διήμερο της αργίας σπάνια γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, συνεπώς σε απόλυτο αριθμό ο αριθμός των θανάτων ήταν μικρός.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι διαφορές στη θνησιμότητα αντανακλούν τη μείωση της ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας, όσο περνάνε οι μέρες της εβδομάδας.

«Οι πρώτες 48 ώρες μετά από μια επέμβαση είναι συχνά η πιο κρίσιμη περίοδος για τους χειρουργημένους ασθενείς. Έτσι», σύμφωνα με τον Δρ Αϊλίν, «αν η ποιότητα των παρεχόμενων (νοσοκομειακών) υπηρεσιών είναι χαμηλότερη μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έχουν δείξει και ορισμένες προηγούμενες μελέτες, είναι αναμενόμενο να εμφανίζονται υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας όχι μόνο στους ασθενείς που χειρουργούνται μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά και σε όσους κάνουν επέμβαση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε η μετεγχειρητική φροντίδα τους πέφτει μέσα στο σαββατοκύριακο, όταν πιθανώς υπάρχει μικρότερη διαθεσιμότητα προσωπικού, υλικών και διαγνωστικών υπηρεσιών».

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως είναι χειρότερη η πρόγνωση των ασθενών, οι οποίοι εισάγονται επειγόντως στο νοσοκομείο τα Σαββατοκύριακα, όμως η νέα μελέτη αποκαλύπτει πως παρόμοιος κίνδυνος, ανάλογα με τη μέρα της εβδομάδας, υπάρχει και για όσους κάνουν εισαγωγή για προγραμματισμένο χειρουργείο.Πηγή: health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons