Έντονος προβληματισμός από την τρόικα για τον ΕΟΠΥΥ και το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιώνΧωρίς μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ αποχώρισαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι της τρόικας από τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του Οργανισμού. Οι άνθρωποι της τρόικας, με επικεφαλής τον κ. Τζουζέπε Καρόνε, ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι για τον προϋπολογισμό και τα άλλα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ. Γι αυτό και η ερώτηση που διατύπωναν με επιμονή ήταν για ποιο λόγο τα έσοδα του Οργανισμού υπολείπονται των εξόδων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος του εξήγησε ότι στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 1,5 δισ. ευρώ. Στοιχεία που παραχώρησε στην τρόικα η ελληνική πλευρά δείχνουν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 6,15 δισ. ευρώ εκ των οποίων 4,3 δισ. είναι οι εισφορές του Ταμείου και 1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έξοδα, χωρίς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είναι όσες και τα έσοδα, δηλαδή 6,15 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες όμως, προκαλούν σοβαρή εκτροπή. Την ίδια ώρα, η πρόβλεψη για το 2013 είναι ότι στο ήδη υπάρχον έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ (από το 2012), το οποίο ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, θα προστεθεί ακόμη 1 δισ. ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τρέχον έτος να «κλείσει» με μία μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ . Η «τρύπα» αυτή δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερη, σύμφωνα με παράγοντες του Οργανισμού. Σε αυτό πιθανότατα συμβάλει και το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει «υιοθετήσει» και την Πρόνοια (κέντρα αποθεραπείας, άσυλα ανιάτων, γηροκομεία κλπ) των Ταμείων που πήρε υπό την ομπρέλα του. Όχι όμως, και το μέγεθος των επιχορηγήσεων που αυτά έπαιρναν προ τριετίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΟΓΑ, ο οποίος έως το 2009 έπαιρνε 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Φέτος, ο ΕΟΠΥΥ έλαβε για τους σκοπούς αυτούς μόλις 300 εκατομ. ευρώ.

Δύο ακόμη θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση και για τα οποία ο κ. Καρόνε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του είναι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και τα γενόσημα.

Η τρόικα θεωρεί ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών παραμένει μεγάλο. Για το θέμα της διείσδυσης των γενόσημων φαρμάκων στην αγορά, είναι της άποψης ότι δεν έχει φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο και ότι το ποσοστό πρέπει να φθάσει στο 50%.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons