Χανιά : Προβλήματα στην καταβολή των δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ στους ασθενείς που χρήζουν οξυγονοθεραπείας







Στους ασθενείς που χρήζουν κατ' οίκον οξυγονοθεραπείας και την έγκριση για τα προβλήματα ως προς την έγκριση της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται σε παρέμβαση που απηύθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Σύμφωνα με το υπ.αριθμ. 3003/18-1-2013 έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεδομένου ότι: α)οξυγονοθεραπεία χρήζουν οι ασθενείς που έχουν κορεσμό οξυγόνου (satO2 < 88%) στην ηρεμία ή τη βάδιση(κόπωση) ή στη διάρκεια του ύπνου, ανάλογα με την πάθηση που έχει ο κάθε ασθενής, β) απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση οξυγονοθεραπείας αποτελεί ο ασθενής να έχει χαμηλό οξυγόνο σε μία από τις 3 συνθήκες (ηρεμία ή βάδιση ή ύπνο), γ)αέρια αίματος λαμβάνονται μόνο σε συνθήκη ηρεμίας, ενώ στις συνθήκες βάδισης ή ύπνου γίνεται οξυμετρία και δ) ότι έχουν σημειωθεί έντονα προβλήματα κατά τη χορήγηση συστημάτων οξυγονοθεραπείας σε ασθενείς κατά τον αρμόδιο ελεγκτή ιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μιας και ζητείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση όλων των πεδίων ιατρικής γνωμάτευσης προκειμένου να εγκριθεί, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι «η συμπλήρωση όλων των πεδίων» δεν αφορά στη συμπλήρωση και των τριών συνθηκών, αλλά τουλάχιστο μίας εξ’ αυτών.



Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Αυγενάκης: «υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που έχουν πάθηση που χρειάζεται αέρια αίματος στην ηρεμία μόνο, ή/και στην κόπωση ή και στον ύπνο. Ουσιαστικά, όλες οι γνωματεύσεις οξυγονοθεραπείας χρειάζεται να αποδεικνύουν χαμηλό ποσοστό οξυγόνου πρωταρχικά στο αίμα ασθενών σε ηρεμία. Αν δεν υπάρχει χαμηλό ποσοστό σε ηρεμία τότε ελέγχεται σε δεύτερη φάση, το ενδεχόμενο να παρουσιάζουν χαμηλό ποσοστό οξυγόνου σε κόπωση ή/και στον ύπνο».

Αν σε μία ή/και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ελέγχου παρουσιάζεται χαμηλό ποσοστό οξυγόνου, τότε συντρέχει λόγος λήψης οξυγονοθεραπείας. Επομένως, χρειάζεται να υπάρχει επισήμως στη γνωμάτευση τα στοιχεία από τον έλεγχο σε συνθήκες ηρεμίας και στοιχεία τουλάχιστον ελέγχου σε συνθήκες κόπωσης ή ύπνου ανάλογα, με τα προηγούμενα αποτελέσματα ελέγχου και όχι συμπλήρωση όλων των πεδίων υποχρεωτικά.



«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς οι οποίοι δεν είναι σε θέση να υποβληθούν σε όλες τις εξετάσεις(όπως π.χ. την βάδιση) λόγω της ανωτέρω εγκυκλίου να μην μπορούν να λάβουν τα χρήματα για τις θεραπείες τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.



Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προβεί στη διόρθωση της εγκυκλίου σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς υποχρεούνται σε όλες τις εξετάσεις παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν είναι αναγκαία, με αποτέλεσμα λόγω της αδυναμίας τους να εξεταστούν, να μην τους καταβάλλονται τα έξοδα των θεραπειών.










πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons