ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Σχετικά με τα κέντρα αναφοράς HIV/AIDSΚΕΕΛΠΝΟ Τα Κέντρα αναφοράς πραγματοποιούν εξετάσεις που σχετίζονται με τη διάγνωση και την επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης, αλλά και με την παρακολούθηση της κλινικής πορείας και την ανταπόκριση στη θεραπεία του νοσήματος για την πλειοψηφία των ασθενών με HIV/AIDS

Η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται κατ’ έτος δια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από ειδικό κωδικό του Υπουργείου Υγείας. Η δε διαχείριση των χρημάτων γίνεται από τα ίδια τα Κέντρα Αναφοράς. Η Υφυπουργός Υγείας και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας παρέλαβαν τον Ιανουάριο του 2013 όλα τα απολογιστικά στοιχεία των ετών 2008­2012 από τα Κέντρα Αναφοράς. Έκτοτε, αναμένεται η περαιτέρω χρηματοδότηση των εργαστηρίων.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του αφ’ ενός μεν για την ανεπαρκή

προβλεπόμενη επιχορήγηση για το 2013 και αφ’ ετέρου για την καθυστέρηση χρηματοδότησης των Κέντρων Αναφοράς και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στη διάγνωση του HIV/AIDS, στην έναρξη αγωγής αλλά και στην παρακολούθηση των οροθετικών ασθενών.

Επισημαίνεται ότι η διάγνωση και η επιβεβαίωση της HIV λοίμωξης είναι μείζον θέμα δημόσιας υγείας με δεδομένη στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και την HIV επιδημία στο χώρο των Χρηστών Ενδοφλεβίων Ναρκωτικών ουσιών. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση έναρξη διαγνωστικών ελέγχων για HIV συνεπώς και την ανάλογη χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς.

Από το Γραφείο Τύπου

210 5212035-095


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons