Αυξήσεις σε τιμές νοσοκομειακών φαρμάκων!

Για αυξήσεις, έως και εκατοντάδων ευρώ, σε τιμές νοσοκομειακών φαρμάκων, κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές αναφέρει περιπτώσεις σημαντικών αυξήσεων στο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υγείας:

'Παρατηρώντας τις μεταβολές στο δελτίο τιμών, διαπιστώνει κανείς μεγάλες μειώσεις εκ νέου σε αρκετά σκευάσματα, κυρίως λόγω της απώλειας πατέντας σε αρκετές δραστικές ουσίες (ριβαστιγμίνη - exelon, ιρβεσαρτάνη/υδροχλωροθειαζίδη - coaprovel) κλπ.

Επίσης, στο νέο δελτίο τιμών έχουμε για πρώτη φορά τιμολόγηση 450 νέων γενόσημων φαρμάκων, όχι όμως και πολλών πρωτότυπων καινοτόμων φαρμάκων τα οποία θα πρέπει να περιμένουν κι

άλλο μέχρι να εμφανιστούν στην ελληνική αγορά...

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι τσουχτερές αυξήσεις τιμών παρατηρούνται σε φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), δηλαδή νοσοκομειακά φάρμακα τα οποία πλέον δεν διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία ή παρουσιάζουν μηδενικό κέρδος έως και ζημία (σταθερό κέρδος φαρμακείου 30€ και υποχρέωση rebate 5%)'.

ΚέρδοςΣύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, στα συγκεκριμένα σκευάσματα, το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων είχε μειωθεί με το επιχείρημα ότι έτσι αυτά θα φθηνήνουν, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι τελικά όχι μόνο δεν φθήνηναν, αλλά ακριβαίνουν σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος!Τέτοια σκευάσματα είναι τα:VOTRIENT – GLAXOSMITHKLINE (νεοπλασίες) (νέα τιμή 2594,44€ από 2456,28€, αύξηση 138,16€ (!!) ή 5,62%), ENBREL – PFIZER (αυτοάνοσα νοσήματα) (νέα τιμή 451,85€ από 424,83€, αύξηση 27,02€ ή 6,37%), GLIVEC – NOVARTIS (λευχαιμία) (2115,98€ από 1967,53€, αύξηση 148,48€ (!!) ή 7,52%), HUMIRA – ΑΒΒΟΤΤ (αυτοάνοσα νοσήματα) (492,50€ από 453,14€, αύξηση 39,36€ ή 8,61%) και TRACLEER – ACTELION (πνευμονική υπέρταση) (2095,50€ από 2007,64€, αύξηση 87,86€ ή 4,38%).

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons