Λυκουρέντζος: Θα προσληφθούν και μόνιμοι γιατροί για όλα τα νησιά του Αιγαίου!Ελλείψεις στις δημόσιες υγειονομικές και νοσηλευτικές μονάδες των νησιών αναγνώρισε την Παρασκευή 24 Μαϊου στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων γιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου, πέραν των 53 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ακόμη τη Βουλή ότι αναζητείται η παροχή των καταλλήλων κινήτρων προκειμένου να καλυφθούν και οι «άγονες» θέσεις αγροτικών γιατρών, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο των σημερινών δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Αναφερόμενος στις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για το νοσοκομείο της Σάμου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι έχουν προβλεφθεί 1.108.000 ευρώ και έχουν ήδη διατεθεί 554.000 ευρώ, ενώ για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα των εργαζομέων του ιδίου νοσοκομείου το ποσό ανέρχεται στα 432.000 ευρώ, από τα οποία έχουν αποσταλεί 215.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έκανε ο υπουργός Υγείας στη διοικητική ενοποίηση των μονάδων Υγείας και διευκρίνισε:«Δεν επιχειρούμε να υποβαθμίσουμε κάποιο νοσοκομείο. Η υγειονομική ικανότητα του νοσοκομείου είναι αυτή η οποία προέχει και όχι ποιος διοικεί το νοσοκομείο. Η κινητοποίηση, λοιπόν, έχει νόημα για την υγειονομική θωράκιση. Για τα διοικητικά θέματα δεν έχει νόημα. Αυτή είναι θέση μας».

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons