Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο στο συκώτι!
Λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο στο συκώτι έχουν όσοι ασκούνται τακτικά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο για το ήπαρ, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, η άσκηση μειώνει τις πιθανότητες προσβολής από τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, η οποία προκαλεί καρκίνο και προστατεύει από αυτόν όσους πάσχουν από ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.

Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα είναι μια μορφή καρκίνου που προσβάλλει τα κύτταρα του ήπατος και ανήκει στις πιο

κοινές μορφές όγκων. Κάθε χρόνο προκαλεί περίπου 695.000 θανάτους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αποτελεί την πέμπτη πιο κοινή αιτία καρκίνου στους άνδρες και την όγδοη στις γυναίκες.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, τα οποία οι επιστήμονες είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες: μία που τρεφόταν υγιεινά και μία που κατανάλωνε τροφές με πολλά λιπαρά. Η τελευταία είχε χωριστεί επίσης σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία έτρεχε σε διάδρομο για μία ώρα τη μέρα, επί πέντε φορές την εβδομάδα, και η άλλη δεν έκανε καμία σωματική δραστηριότητα.

Μετά από 32 εβδομάδες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που ανήκαν στην τελευταία ομάδα είχαν αναπτύξει όγκους στο συκώτι σε ποσοστό 100%, ενώ από εκείνα που τρέφονταν σωστά και γυμνάζονταν είχε αναπτύξει όγκους το 71%.

Σ’ αυτά ο όγκοι του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος ήταν λιγότεροι και μικρότεροι, γεγονός που σύμφωνα με τον καθηγητή Jean – Francois Dufour, οφείλεται στην άσκηση και την προστασία που προσφέρει στο συκώτι.

Η έρευνα είναι η πρώτη που καταλήγει σ’ αυτό το συμπέρασμα και σύμφωνα με τους επιστήμονες δίνει πραγματική ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα. Κι αυτό γιατί ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή περισσοτέρων ερευνών, οι οποίες θα ωφελήσουν πραγματικά τους ασθενείς που κινδυνεύουν να προσβληθούν από καρκίνο στο συκώτι.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons