ΠΕΦ:'Προς όφελος της δημόσιας υγείας το νέο μοντέλο διαγωνισμών προμήθειας φαρμάκων του ΕΣΥ'Με την ευκαιρία της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού φαρμάκων για τη δραστική ουσία ομεπραζόλη, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) 'χαιρετίζει την καθιέρωση και εφαρμογή του νέου μοντέλου διαγωνισμών προμήθειας φαρμάκων από το Υπουργείο Υγείας. Το νέο μοντέλο διασφαλίζει την απαραίτητη εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα την απρόσκοπτη προμήθεια των νοσοκομείων σε φάρμακα, λειτουργώντας προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Η ΠΕΦ είχε τονίσει επανειλημμένως την επικινδυνότητα της μονοπωλιακής προμήθειας φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από μια και μόνο

φαρμακευτική εταιρεία ανά δραστική ουσία, όπως προβλεπόταν από το προηγούμενο μοντέλο διαγωνισμών, καθώς σε περίπτωση που ο μοναδικός προμηθευτής αδυνατούσε για κάποιο διάστημα να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με την αναγκαία ποσότητα φαρμάκων, οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία θα ήταν ανυπολόγιστες.Το νέο μοντέλο θα αναδεικνύει ως νικητές τους τρεις πιο οικονομικούς προμηθευτές που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό βάσει του συστήματος '50-30-20', έτσι ώστε ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα παρέχει το 50% της ζητούμενης ποσότητας φαρμάκου, ο δεύτερος το 30% και ο τρίτος το 20%. Η ύπαρξη τριών ενεργών προμηθευτών ανά δραστική ουσία που προβλέπει το νέο πλαίσιο, εγγυάται την ομαλή διάθεση φαρμάκων στα νοσοκομεία και εξαλείφει τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλιακών συνθηκών.Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτριος Δέμος δήλωσε σχετικά με το νέο μοντέλο διαγωνισμών: 'Το νέο μοντέλο διαγωνισμών προμήθειας φαρμάκων του ΕΣΥ διορθώνει τις στρεβλώσεις του προηγούμενου πλαισίου, διασφαλίζοντας καταρχήν τη δημόσια υγεία, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκου. Το νέο μοντέλο τριών προμηθευτών ανά δραστική ουσία εγγυάται την απρόσκοπτη προμήθεια των νοσοκομείων της χώρας με τα απαραίτητα φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται οι σοβαρές συνέπειες που θα είχε η δημιουργία μονοπωλίου ανά δραστική ουσία για την εγχώρια φαρμακευτική παραγωγή.'
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons