ΕΟΠΠΥ: Στις καλένδες τα παλιά χρέη!


ΕΟΠΥΥ: ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 8,5%, ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Στο συρτάρι τα 3,2 δισ. «παλιά χρέη» που ήδη οφείλει σε γιατρούς, προμηθευτές κ.ά.


Στην αναμονή θα πρέπει να μείνουν για άλλη μια φορά γιατροί, κλινικές, προμηθευτές και φαρμακευτικές εταιρείες, για να δουν το χρώμα του χρήματος που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία από τα προηγούμενα χρόνια. Ολα δείχνουν ότι τα χρέη του παρελθόντος προς το παρόν μπαίνουν στο συρτάρι, μήπως και αποπληρωθούν τα νέα.Μπορεί το νέο πολυνομοσχέδιο να ορίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει σε 60 ημέρες, δεν λέει τίποτα όμως για τα παλιά χρέη, που κινδυνεύουν να πάνε στις... ελληνικές καλένδες.Μπορεί με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο να ενσωματώθηκε η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνει τους ιδιώτες μέσα σε 60 ημέρες, διαφορετικά θα καταβάλλει τόκους υπερημερίας 8,5% μηνιαίως, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πάψει να είναι και... μπαταχτσής.Ο «συνήθης ύποπτος» φορέας χρωστά μαζί με τα νοσοκομεία πάνω από 3,2 δισ. ευρώ σε γιατρούς, προμηθευτές, κλινικές κ.λπ., αλλά ο πρόσφατος νόμος δεν φαίνεται να αλλάζει πολύ τα πράγματα.Οι οδηγίεςΟι αρμόδιοι έχουν λάβει εντολές -με βάση και τις οδηγίες της τρόικας- να επισπεύσουν την εξόφληση των νέων χρεών, ώστε να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός με το 8,5%. Γεγονός που σημαίνει ότι τα χρήματα των παρόχων που προέρχονται από το παρελθόν ίσως και να γραφτούν στις... ελληνικές καλένδες.Ενδεικτικό είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει μόνο σε γιατρούς και εργαστήρια κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι έχει αναλάβει και τις οφειλές των Ταμείων που ενσωματώθηκαν. Αποτέλεσμα είναι πολλοί ιδιώτες γιατροί να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, αφού ο φορέας δεν τους έχει αποπληρώσει για ιατρικές πράξεις που έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η πρόσφατη υπόθεση Αθηναίου γιατρού, το σπίτι του οποίου βγήκε στο σφυρί επειδή χρωστούσε στην εφορία 14.000 ευρώ, όταν ο ΕΟΠΥΥ τού χρωστούσε δεκαπλάσιο ποσό.Οι οφειλέςΑπό την άλλη, οι οφειλές τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ, με συνέπεια πολλές εταιρείες να μην μπορούν να διαθέτουν φαρμακευτικά προϊόντα στην ελληνική αγορά ή να αντιμετωπίζουν ακόμη και τον κίνδυνο του λουκέτου - ειδικά οι μικρές.Πάντως, το θετικό φαίνεται πως είναι ότι η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ επιχειρούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες αποπληρωμής των νέων χρεών που προκύπτουν, ώστε να μην επιβαρύνεται το Δημόσιο με την προσαύξηση του 8,5%. Τώρα, αν αυτή η επίσπευση αποδειχθεί στην πράξη και το συγκεκριμένο πρόστιμο αποτελέσει το βασικό λόγο ώστε ο ΕΟΠΥΥ να γίνει συνεπής, παραμένει άγνωστο. Ομως φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν γιατροί και προμηθευτές να διεκδικούν τα χρήματά τους με μεγαλύτερη ευκολία στο μέλλον.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons