Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση άφησε χωρίς φάρμακα τους καρκινοπαθείς!
Απίστευτο κι όμως μνημονιακό: χωρίς φάρμακα και ειδικές εξετάσεις άφησε για δύο μέρες το υπουργείο Υγείας τούς καρκινοπαθείς, καθώς απέκλεισε από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκριμένες ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι χορηγούν ειδικές θεραπείες και εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικότερα, από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποκλείστηκαν από την Τετάρτη πυρηνικοί γιατροί, ακτινολόγοι, καθώς και βιοπαθολόγοι, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς στερούνταν σημαντικές θεραπείες για την επιβίωσή τους.

Ενδεικτική είναι η κατεπείγουσα επιστολή των γιατρών του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» προς την επιστημονική τους εταιρεία (ΕΕΠΙ & ΜΑ), οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα με το «μπλοκάρισμα» αυτό να συνταγογραφούν κρίσιμες θεραπείες και εξετάσεις για τους ασθενείς.«Καθίσταται πλέον αδύνατον να συνταγογραφήσουμε μια σειρά απαιτούμενων εξετάσεων και φαρμάκων για τους ασθενείς μας, στους οποίους χορηγούμεθεραπείες (ραδιενεργό ιώδιο Ι-131 ή παρηγορητικές θεραπείες για μεταστατική νόσο)», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πυρηνικοί γιατροί του «Αγίου Σάββα».Εκτός των πυρηνικών γιατρών, και οι ακτινολόγοι θεωρούνται άκρως απαραίτητοι για τους καρκινοπαθείς, καθώς συνταγογραφούν ειδικές σκιαγραφικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για ακτινολογικές εξετάσεις.Να σημειωθεί ότι με βάση τη συνήθη τακτική οι γιατροί δίνουν συνταγές στους ασθενείς με καρκίνο, τις οποίες χρησιμοποιούν στη συνέχεια οι άρρωστοι για να προμηθευθούν τα απαιτούμενα φάρμακα για τη θεραπεία τους ή την εξέτασή τους.Χρειάστηκε να διαμαρτυρηθούν δεκάδες γιατροί στην εταιρεία που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την ΗΔΙΚΑ, για να δοθεί τελικώς εντολή να διορθωθεί το... λάθος.Ενα «λάθος» που έφερε όμως και αριθμό πρωτοκόλλου (673). Μάλιστα χρειάστηκε να ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν γνώριζε τον αποκλεισμό, για να δώσει τελικά εντολή να ανακληθεί η σχετική οδηγία.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons