Συναισθηματικά «ανάπηροι» οι επιζήσαντες από εγκεφαλικό?Η συναισθηματική επίδραση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου πολύ συχνά παραβλέπεται ενώ θα πρέπει να τυγχάνει την ίδιας προσοχής και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όπως ακριβώς η φυσική αποκατάσταση του ασθενούς, επισημαίνουν οι ειδικοί…

Έρευνα, που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 2.700 επιζώντες από εγκεφαλικό επεισόδιο και τους φροντιστές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι πέρα από την σωματική βλάβη πολλοί από αυτούς είχαν και ψυχολογική επιβάρυνση.

Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων ασθενών

δήλωσε ότι έφερε καταθλιπτικά συμπτώματα και τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν υψηλά επίπεδα άγχους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Stroke Association, το 42% των ασθενών ένιωθαν ότι είχαν εγκαταλειφθεί μετά την σωματική αποκατάσταση και την αυτοεξυπηρέτηση των φυσικών αναγκών τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 8 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα φροντιστές δήλωσαν ότι είχαν βιώσει το άγχος και την απογοήτευση.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια «χτυπάνε» περίπου 152.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Η βλάβη του εγκεφάλου που προκαλείται από το εγκεφαλικό είναι η μεγαλύτερη αιτία αναπηρίας των ενηλίκων στη Βρετανία. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου στην Μ. Βρετανία, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

«Το εγκεφαλικό αφήνει τους οικείους των ασθενών σοκαρισμένους και ανήσυχους καθώς οι ζωές τους συχνά αλλάζουν αμετάκλητα μέσα σε μια στιγμή. Η καλύτερη αναγνώριση των επιπτώσεων του εγκεφαλικού επεισοδίου γίνεται από επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας και αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιολογηθούν δεόντως και να λάβουν τη σωστή υποστήριξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Stroke Association, Τζον Μπάρικ.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons