Αξιοποιείται το Σανατόριο Ιθώμης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.sanatorio ithomis.1 Ένα ακόμη ζήτημα για τα συμφέροντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας οδεύει για επίλυση.

Πρόκειται για το Σανατόριο της Ιθώμης, στη Βυτίνα Αρκαδίας. Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας ήταν ξεχασμένο για δεκάδες χρόνια. Ήρθε στην επιφάνεια πριν από δέκα και πλέον χρόνια από ένα άρθρο στο τοπικό τύπο του Τάσου Αποστολόπουλου, του μετέπειτα Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Άμεση ήταν τότε η αντίδραση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας που ζήτησε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας να το αξιοποιήσει.

Κανείς από τις τότε διοικήσεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν γνώριζε ούτε καν την ύπαρξή του. Με διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας τον κ.Τάκη Παπαδόπουλο ξεκίνησε η διαδικασία

αναζήτησης τίτλων και άλλων στοιχείων.

sanatorio ithomis Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο γνωστός δικηγόρος της Καλαμάτας κ.Χρήστος Αρχοντής, όπως και το τεχνικό τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι αλλαγές στη διοίκηση σταμάτησαν για λίγο τη διαδικασία αξιοποίησης του Σανατορίου της Ιθώμης.

Ο σημερινός Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γεώργιος Μπέζος δείχνοντας έντονο ζήλο και γι΄ αυτό το ζήτημα το ξανάφερε στην επικαιρότητα. Προχώρησε σε τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου και του οικοπέδου. Διαπιστώθηκαν καταπατήσεις αλλά και διεκδικήσεις του δασαρχείου Βυτίνας πάνω σε δέκα στρέμματα. Η σημερινή διοίκηση αφού βρήκε τίτλους και ότι άλλο χρειαζόταν ξεκίνησε τις δικές της διεκδικήσεις από καταπατητές και δασαρχεία.

Αυτή τη στιγμή το καθαρό χωρίς αμφισβητήσεις οικόπεδο είναι 18 στρέμματα αλλά η Διοίκηση και ο Νομικός Σύμβουλος του Νοσοκομείου εκτιμούν ότι γρήγορα θα επιλυθεί το ζήτημα και για τα υπόλοιπα στρέμματα.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση αφού οι σκεπές έχουν πέσει από το φθοροποιό χρόνο. Πάντως το κεντρικό διώροφο κτίριο έχει εμβαδόν περίπου 1.100 τ.μ. και τα υπόλοιπα κτίσματα έχουν εμβαδόν 300 περίπου τ.μ.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα την αξιοποίηση του Σανατορίου προκειμένου να φέρει έσοδα στο νοσοκομείο.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons