Σεκιουριτάδες και γιατροί μεταφέρουν ασθενείς με καροτσάκια!



Οι μεγάλες ελλείψεις των τραυματιοφορέων δημιουργούν διαρκώς δυσλειτουργίες σχεδόν σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σεκιουριτάδες ή και γιατροί αναγκάζονται να μεταφέρουν αυτοί ασθενείς με καροτσάκια και φορεία, συγγενείς ασθενών ψάχνουν να βρουν έναν τραυματιοφορέα για να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπός τους και συχνά διαπληκτίζονται με το προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς «λιμνάζουν» σε κλινικές και καθυστερεί το εξιτήριο τους επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για να τους μεταφέρει για εξετάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», συνολικά στα 132 δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπηρετούν 800 τραυματιοφορείς, αριθμός που μειώνεται διαρκώς λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μετατάξεων σε άλλους κλάδους εξαιτίας της βαρύτητας της εργασίας .

Οπως αναφέρει ενδεικτικά ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων,

στο Αττικόν Νοσοκομείο εργάζονται 11 τραυματιοφορείς για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και τις λειτουργίες του νοσοκομείου, όταν οι σχετικές οργανικές θέσεις είναι 60. Στο Σισμανόλειο υπάρχουν 4-5 τραυματιοφορείς και συνεπικουρούνται από βοηθούς θαλάμου, στο «Ανδρέας Συγγρού» μόλις έξι, στον «Ευαγγελισμό» των 1.000 κλινών 35, στο Ιπποκράτειο Αθηνών, 25. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων, η τρομερή έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αυξάνει τους κινδύνους για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, δυσκολεύει τη ροή των περιστατικών, αυξάνοντας τον χρόνο νοσηλείας –συνεπώς και το κόστος– και υποχρεώνει σε εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, χωρίς ασφάλεια των ασθενών και τήρηση των προγραμμάτων εργασίας. Οπως επισημαίνει ο κ. Πλαγιαννάκος, «έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις. Εχουμε ζητήσει και από τον υπουργό συνάντηση στο πλαίσιο της κινητοποίησής μας για να του θέσουμε το πρόβλημα. Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προτείνουμε ακόμα και να αξιοποιηθεί στα νοσοκομεία προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που κλείνουν».



Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία είναι και το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων προκήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη 6 Ιουνίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας (ώρα 10.30 π.μ.), με μόνο αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων ασθενών, ώστε – όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση– «να μη θρηνήσουμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών και να μπορούμε να επιτελέσουμε ορθώς και αποτελεσματικώς τα καθήκοντά μας, προσφέροντας τις καλύτερες και ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς».





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons