Λοβέρδος: Θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό για τον κ. Σαλμά!

Αποφασισμένος να ενημερώσει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στο υπουργείο Υγείας εμφανίζεται στο ygeia360.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην υπουργός Υγείας και επικεφαλής της "Συμφωνίας για μία Νέα Ελλάδα" Ανδρέας Λοβέρδος. Αντιθέτως, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταθέτει την ίδια στιγμή τα πιο καλά λόγια του για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ χαρακτηρίζει ως αναχρονισμό παλαιοκομματικού τύπου τον καταμερισμό των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στα τρία συγκυβερνώντα κόμματα.


Συνέντευξη στον Βασίλη Βενιζέλο


- Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η πρόσφατη αρνητική ψήφος στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιελάμβανε τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης του Μαϊου, σημαίνει επίσης "αρνητική ψήφο" στην πορεία του έργου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας;Οχι, κι αυτό λόγω της ύπαρξης του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου,ο οποίος δείχνει σεβασμό στην γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε τα περασμένα χρόνια. Η στάση, ωστόσο, του αναπληρωτή Υπουργού προκαλεί ερωτηματικά. Είτε καπηλεύεται το έργο μας, είτε το καταστρέφει λόγω αδράνειας και λόγω προσωπικής ατζέντας. Επί δέκα μήνες, πλην μιας φοράς, δεν μίλησα. Τελευταία, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Επειδή παρακολουθούν οι συνεργάτες μου βήμα-βήμα όσα γίνονται στο υπουργείο, θα ενημερώσω και τον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό πως ως εδώ και μη παρέκει. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε θα αντιπολιτευθούμε το Υπουργείο αποσύροντας και την εμπιστοσύνη μας.Τότε ίσως καταλάβουν τί σημαίνει Υπουργείο Υγείας εν τοις πράγμασι.

- Είσαστε ο πολιτικός ιδρυτής του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός, όμως, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει δραματική υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πολύ σημαντική υστέρηση εσόδων, εξαιτείας των μειωμένων εισφορών Υγείας λόγω της αυξανόμενης ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής. Φοβάστε ότι το 2013 θα είναι το μοιραίο έτος για την τύχη του ΕΟΠΥΥ;Ιδρύοντας τον ΕΟΠΥΥ, ανταποκριθήκαμε σε ένα αίτημα σαράντα ετών της ελληνικής Πολιτείας. Την υποχρηματοδότηση που αντιμετωπίζει θα την αντιμετώπιζαν και τα πολλά χωριστά ταμεία. Επειδή όμως υπάρχει ΕΟΠΥΥ, υπάρχει σήμερα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αλλιώς τα πολλά χωριστά ταμεία θα κοιτούσαν να δώσουν συντάξεις και μόνο ό,τι περίσσευε θα το έδιναν για γιατρούς και για φάρμακα. Δεν νομίζω πως θα γκρεμιστεί ο ΕΟΠΥΥ. Η ύφεση όμως επειδή βαθαίνει, ανενόχλητη από μια ανίκανη ως προς αυτό κυβέρνηση, θα παρεμποδίζει τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Γι' αυτό επιβάλλεται, και για λόγους που αφορούν το κοινωνικό κράτος και την αλληλεγγύη, η αντιμετώπιση της ύφεσης.
- Ξεκινήσατε επίσης τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσηλευτικών μονάδων στο ΕΣΥ. Η σημερινή πολιτική ηγεσία συνεχίζει την πολιτική σας. Εκτιμάτε ότι έχουμε να κάνουμε με μία σιωπηρή πολιτική για το θέμα ή πρόκειται για εικονικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις;


Για το θέμα αυτό θα τοποθετηθώ συνολικά τον Ιούνιο. Τότε που θα κλείνει το εξάμηνο και θα εφαρμοστεί ο αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης των ελλειμμάτων. Δεν θέλω να γίνω "μάντης κακών". Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ωστόσο, με την αποτίμηση του εξαμήνου, που θα έχει ταυτόχρονα τόσο οικονομικό όσο και λειτουργικό ενδιαφέρον, θα μιλήσουμε και για τις συγχωνεύσεις.
- Σε συνέντευξή του στο ygeia360.gr, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος κατήγγειλε ότι οι σημερινές διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ έχουν μοιραστεί μεταξύ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων με αναλογία 8 - 4 - 2. Στην δική σας θητεία στο υπουργείο Υγείας δεν προχωρήσατε σε ουσιαστικές αλλαγές διοικήσεων στο ΕΣΥ. Δεν νομίζετε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν χαρακτηριστικό αναχρονισμό παλαιοκομματικού τύπου, όταν οι διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να έχουν την εύνοια των κομμάτων και όχι να επιλέγονται αντικειμενικά και αξιοκρατικά;Πρόκειται για το χειρότερο συμβολισμό παλαιο-κομματικού κράτους, που δηλώνει ευθέως πως και τα τρία κόμματα δεν έχουν καταλάβει καλά πού βρισκόμαστε και πως πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από τον παλαιό- κομματισμό που κατέστρεψε την Ελλάδα. Αντί να κοιτούν πώς θα πάει καλύτερα το σύστημα κοιτούν την μικρό-πολιτική αναπαραγωγή τους. Εμείς δεν αλλάξαμε διοικητές. Αλλάξαμε ελάχιστους που παραιτήθηκαν ή που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν κάποιο θέμα στο νοσοκομείο ή τον οργανισμό τους.
- Στην δική σας θητεία ως υπουργός Υγείας είχαμε συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών σχετικά με τον χαρακτήρα του επαγγέλματος. Πιστεύετε ότι έχει διαμορφωθεί πλέον μία κατάσταση στο χώρο των φαρμακείων και των φαρμακοποιών η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η τελική και οριστική ή να περιμένουμε νέα μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση;


Γι' αυτό ρωτήστε τους Υπουργούς. Δεν μπορώ, ωστόσο, παρά να απορώ ρητορικώς, τί έγιναν και πού είναι όλοι εκείνοι οι συνδικαλιστές των γιατρών, των φαρμακοποιών, των ιδιωτικών κλινικών και των λοιπών, που κάθε λίγο καταλάμβαναν το υπουργείο, προπηλάκιζαν τα πολιτικά στελέχη του, σταματούσαν τη δουλειά του, κραύγαζαν στα ΜΜΕ. Οι μεν είναι στην εξουσία και οι δε στην προσμονή της. Οι στόχοι τους ήταν πολιτικοί και δεν είχαν σχέση με την Υγεία.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons