ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;


Νικήτας Δημητρίου,31.5.13


Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Υπουργό Εργασίας,Πρόνοιας & -κυρίως- Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι.Βρούτση είναι το εξής περιστατικό:


Φίλος επισκέφθηκε πρόσφατα τομέα ασφάλισης υγείας μεγάλης επιχείρησης, προκειμένου να ανανεώσει το Βιβλιάριο Παροχών της υπέργηρης μητέρας του (89 ετών). Αφού εξυπηρετήθηκε, ρώτησε να μάθει πως ακριβώς θα γίνει η διαγραφή της από το Μητρώο Δικαιούχων, άμα τη ελεύσει του προφανούς, λόγω ηλικίας, μέλλοντος αιτίου. Η έκπληξή του ήταν πλήρης, πληροφορούμενος πως, εναπόκειται σε αυτόν ή κάποιον οικείο τέλος πάντων, με την προσκόμιση του εκδιδόμενου Πιστοποιητικού Θανάτου. Το συγκεκριμένο, υποθέτω ότι εξακολουθούν

να το εκδίδουν τα Ληξιαρχεία ανά την Επικράτεια. Αστειευόμενος, δήλωσε στην διαπορούσα υπάλληλο πως, με την σύνταξη που λαμβάνει η μητέρα του (e 1500 Eυρώ) θα είναι μάλλον «κορόιδο» να τους ενημερώσει. Η ευγενέστατη υπάλληλος του απάντησε «μα, δεν θα πάρετε τα έξοδα κηδείας;». Η απάντηση ήταν εξίσου ειρωνική: «Μα θα είμαι ηλίθιος αν δεν τα πληρώσω από την τσέπη μου» και απήλθε θριαμβευτικά. Ακολούθως, ενημερώθηκε σχετικά από τον Δ/ντή του φορέα πως «ο νόμος όντως έτσι προβλέπει» αλλά τα Ληξιαρχεία εξακολουθούν την «πεπατημένη».
Με αυτά και με τα άλλα, αγαπητέ κ. Υπουργέ, στην επόμενη Απογραφή που είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε εντός των προσεχών μηνών, θα «ανακαλύψετε» και άλλους «σεσηπότες» που θα λαμβάνουν σύνταξη (και παροχές Υγείας, υποθέτω…).


Άλλωστε, εδώ μόλις προχθές αποφασίσατε να διακόψετε την παροχή σύνταξης σε όσους «αμέλησαν» να δώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Το αστείο (ή μήπως τραγικό;) θα είναι να αποκαλυφθεί ότι οι αποβιώσαντες υπέβαλαν και Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να «θολώσουν τα νερα».


Επί σειρά ετών, δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ υπάλληλος, προϊστάμενος, Δ/ντής, συνδικαλιστής ή «Διοικητής» να μοιράσει «δυό γαϊδουριών άχυρα» και ο «μουτζούρης» ήρθε μόλις προ μηνών, με την ευγενή συμβολή της «troika» στα χέρια των Κατσελη/Λοβέρδου/Κουτρουμάνη/Βρούτση. Σε μεγάλο φορέα επικούρησης, οι συντάξεις που κατέληγαν σε τραπεζικούς λογ/σμούς υπαλλήλων του, δεν σας αρκούν;


Περιμένετε κάτι καλύτερο;


Με εκτίμηση

Νικήτας Δημητρίου
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons