ΙΣΑ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η ψυχιατρική μεταρρύθμιση!«Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση είναι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας. Στον αέρα βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας ενώ 3.000 εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο είναι απλήρωτοι.

Για μία ακόμα φορά η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη αποδεικνύει ότι κάνει μεγάλο κακό στη Δημόσια Υγεία. Καθώς η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Δομών τις έχει οδηγήσει πλέον στα όρια της κατάρρευσης.

Ασθενείς και εργαζόμενοι στις Δομές είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα σύστημα το οποίο η υφυπουργός Υγείας αποφάσισε να

διαλύσει.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τριτοκοσμικές συνθήκες στη λειτουργία τους. Τους τελευταίους μήνες χρωστάνε ενοίκια για τα κτίρια που στεγάζονται, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι ενώ με δωρεές από τη γειτονιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν το φαγητό για τους ασθενείς.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την πιο ευαίσθητη ομάδα των ασθενών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και χρειάζονται τη μεγαλύτερη στήριξη.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Καλούμε την υφυπουργό Υγείας να επιλύσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει.

Να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχονται στις Δομές Ψυχικής Υγείας και να στηρίξει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Δεν πρόκειται για την μοναδική περίπτωση που αποδεικνύεται ότι η Υφυπουργός Υγείας είναι επικίνδυνη για το Σύστημα Υγείας.

Έχει προηγηθεί η ανεπαρκής πολιτική της στο θέμα των εμβολιασμών και η απαράδεκτη κατάσταση που δημιούργησε με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς για το AIDS. Όπως πλέον αποδεικνύεται η μόνη διέξοδος είναι η αποχώρησή της.»

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons