Τι να προσέξετε για να μη σας χαλάσουν οι πασχαλινές διακοπέςΠερίοδος υψηλού κινδύνου για πρόκληση ατυχημάτων πάσης φύσεως είναι το Πάσχα. Η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων στις εθνικές οδούς, η χρήση βεγγαλικών, οι λαμπάδες στα χέρια μικρών παιδιών και η διάχυτη κατανάλωση αλκοόλ συνιστούν τους κυριότερους παράγοντες που μπορεί να αμαυρώσουν τη χαρά των γιορτινών ημερών.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατανάλωση ικανής ποσότητας αλκοολούχων ποτών απαιτεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ωρών για την ανάκτηση της ικανότητας οδήγησης, ενώ υπενθυμίζουν τις τραγωδίες που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί σε περιοχές όπου είναι έθιμο η χρήση επικίνδυνων υλικών, όπως στην Κάλυμνο, στο Αγρίνιο και στη Μεσσηνία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγεται παντελώς η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.


Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι, επίσης, η χρήση ποδηλάτου από τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό την περίοδο του Πάσχα αυξάνονται τα ορθοπεδικά περιστατικά που χρήζουν ιατρικής ή και νοσοκομειακής περίθαλψης.


Το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας συνιστά να γίνεται πάντα χρήση κράνους, η οποία άλλωστε ορίζεται ως υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ενωση και προστατεύει από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να υπάρχει παλλόμενο κόκκινο φως στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, να προτιμώνται έγχρωμα φωτεινά ρούχα με ταινίες ανάκλασης και να προηγείται εκτενής συζήτηση με τα παιδιά για τους βασικούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς.


Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης τους ενηλίκους να μην κάθονται ποτέ στο πίσω κάθισμα με το παιδί στην αγκαλιά τους, ακόμη κι αν έχουν δεθεί με ζώνη ασφαλείας, επειδή σε περίπτωση ατυχήματος το παιδί θα λειτουργήσει ως αερόσακος.


Παράλληλα, το ΕΚΑΒ προτείνει τα εξής μέτρα πρόληψης για την αποφυγή δυσάρεστων επεισοδίων κατά τη διάρκεια του Πάσχα:


Στο ταξίδι με αυτοκίνητο…


■ Χρήση ζώνης για κάθε επιβάτη.


■ Αποφυγή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.


■ Διατήρηση χαμηλών ταχυτήτων.


■ Αποφυγή υπερφόρτωσης του αυτοκινήτου.


■ Προστασία των παιδιών με ειδικά καθισματάκια.


■ Χρήση κράνους.


■ Αποφυγή άσκοπης χρήσης της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης.


…και με πλοίο


■ Μη μένετε μέσα στο αυτοκίνητο ακόμη και σε πολύ μικρές διαδρομές.


■ Ενημερωθείτε σε κάθε ταξίδι για το σημείο το πλοίου στο οποίο βρίσκονται τα σωσίβια.


■ Προσέχετε ιδιαίτερα κατά την επιβίβαση και αποβίβαση ειδικά όταν αυτή γίνεται από την ίδια πόρτα και για πεζούς και για οχήματα.


■ Ελέγχετε τα παιδιά σας, ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται.


Στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση


■ Στερεώστε τα αναμμένα κεριά μέσα στο σπίτι σε μια πλατιά βάση που δεν καίγεται. Μη χρησιμοποιείτε πλαστικούς δίσκους ή πιάτα.


■ Μην τα αφήνετε αναμμένα ενώ κοιμάστε ή όταν λείπετε από το σπίτι.


■ Προσέξτε ιδιαίτερα τα μαλλιά και τα ρούχα των άλλων ανθρώπων σε συνωστισμούς στις εκκλησίες ή στα προαύλια τους.


■ Επιτηρήστε τα παιδιά όταν κρατούν λαμπάδες.


Για το παιδί και το σπίτι


■ Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους στην κουζίνα όσο βάφετε τα αβγά ή φτιάχνετε τσουρέκια και κουλούρια.


■ Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα σε χώρους με πισίνα ή σε περιοχές με ποτάμια και θάλασσα. Ο πνιγμός

μπορεί να συμβεί σε μερικά δευτερόλεπτα.


■ Προσέξτε τις σούβλες την ημέρα του Πάσχα, αφού τα πυρωμένα σίδερα και τα αναμμένα κάρβουνα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.

πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons