Γολγοθάς παραμένουν οι αναμονές για έναρξη ειδικότητας στην Ελλάδα!


Από 2 μήνες έως και 5 ή και περισσότερα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για να κάνουν ειδικότητα στη χώρα μας οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών. Η αναμονή βέβαια εξαρτάται από το αντικείμενο της ειδικότητας.

Για όσους, όμως, δεν επιθυμούν να περιμένουν υπάρχει η δυνατότητα λήψης ειδικότητας στο εξωτερικό με απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρει ο υποψήφιος τη γλώσσα της χώρας όπου επιθυμεί να κάνει ειδικότητα καθώς και να πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται.

«Σε ορισμένες χώρες οι υποψήφιοι για ειδικότητα πρέπει να περάσουν από εξετάσεις, σε άλλες χώρες γίνονται δεκτοί μόνο με την αποστολή του βιογραφικού και σε άλλες ζητείται προϋπηρεσία. Για παράδειγμα στην Ελβετία χρειάζεται προϋπηρεσία, ενώ στη Γερμανία οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί μετά από αποστολή βιογραφικού. Στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αμερική γίνονται δεκτοί κατόπιν εξετάσεων. Στη Γαλλία επιλέγονται για την ειδικότητα ανάλογα με τη βαθμολογία που πήραν στις εξετάσεις, συμπληρώνοντας κάτι ανάλογο με το μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύμβουλος σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, Κική Ματσούκα.Εκείνο που συνιστά η κ. Ματσούκα στους φοιτητές ιατρικής είναι να μάθουν καλά μία ξένη γλώσσα και να συμμετέχουν σε Erasmus στη χώρα που επιθυμούν να κάνουν μελλοντικά ειδικότητα, ώστε να εξοικειωθούν με το σύστημα που ισχύει εκεί και να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν δεκτοί σε μία ειδικότητα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ λειτουργεί η μοναδική σε όλη την Ελλάδα βάση αναζήτησης αναμονής για τη λήψη ιατρικής ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας στη διεύθυνση http://dasta.auth.gr/msw.aspx. Η βάση αναζήτησης των αναμονών των ιατρικών ειδικοτήτων αποτελεί ένα εργαλείο που βοηθά τους φοιτητές και απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους ως ειδικευόμενοι γιατροί, επιλέγοντας μία θέση ειδικότητας στα νοσοκομεία της Ελλάδας. «Τα δεδομένα που παρατίθενται στη βάση προέρχονται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Ελλάδας, τα αντίστοιχα νοσοκομεία και τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις και νόμους» αναφέρει η κ. Ματσούκα.Για την έγκυρη ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής για τις δυνατότητες και προοπτικές λήψης ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία κ.α.) πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα στο αμφιθέατρο Α της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι επίσημων φορέων (British Council, Fulbright, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ιταλικό Ινστιτούτο, Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ. κ.α.) ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τη διαδικασία λήψης ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον ειδικευόμενοι ιατροί από κλινικές της Γερμανίας και της Ελβετίας παρουσίασαν την εμπειρία τους από τη διαδικασία αναζήτησης και εύρεσης θέσης ιατρικής ειδικότητας αλλά και τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση μπορούν να βρουν πληροφορίες καθώς και τις ομιλίες των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα https://dasta.auth.gr/cmsitem.aspx?sid=2&id=411 όπου θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons