Τιμή στον ασύγκριτο Νίκο Γκάλη...


Ο Άρης διοργανώσε ένα φιλικό παιχνίδι για να τιμήσει τη ζωντανή ιστορία του, το μεγαλύτερο αθλητή που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου, στα 99 χρόνια της ιστορίας του. Είναι ένα φιλικό που άργησε 20 χρόνια.

Είναι μεγάλη τιμή να σε τιμούν αυτοί που σε λάτρεψαν, αλλά φαντάζομαι πως είναι μεγαλύτερη να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή οι αντίπαλοί σου. Στο Παλαί ντε Σπορ, βρέθηκαν πολλές από τις σπουδαίες μορφές του μπάσκετ εκείνης της εποχής.



Η Θεσσαλονίκη επιτέλεσε το μπασκετικό μνημόσυνο για τις μεγάλες Πέμπτες της δεκαετίας του ’80.

Εκείνες τις Πέμπτες, που τα θέατρα καθιέρωσαν υποχρεωτική αργία και οι κινηματογράφοι

μετακίνησαν μια μέρα τις πρεμιέρες.

Εκείνες τις Πέμπτες, που οι δρόμοι ήταν άδειοι, ακόμη και στην Αθήνα.

Εκείνες τις Πέμπτες, που η ομάδα του Άρη πρωταγωνιστούσε στο τηλεοπτικό παράθυρο μέσα από το οποίο όλοι εμείς παρακολουθούσαμε την ευρωπαϊκή μπασκετική ελίτ.

Την παρακολουθούσαμε; Λάθος. Ήμασταν μέλη της.



Για μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων η συμβολική επικύρωση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας ταυτίζεται με την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ το ’87. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, ο Νίκος Γκάλης υπήρξε ο ηγέτης της επανάστασης του ελληνικού αθλητισμού.

Για να το πούμε πιο σωστά, ήταν ο άνθρωπος που δίδαξε τον επαγγελματισμό σε έναν, ερασιτεχνικό κατά τα άλλα, αθλητισμό.

Ένας τελειομανής στα γήπεδα της προχειρότητας. Αλλά πάνω από όλα, ένας νικητής στη χώρα της μιζέριας και της ηττοπάθειας.

Ο Γκάλης δεν ήταν ποτέ ένας από μας. Δεν ήταν εξωστρεφής, δεν έκανε βαριές δηλώσεις, δεν πανηγύριζε έξαλλα. Οι συνεντεύξεις του δεν έβγαζαν ειδήσεις. Δεν έκανε ιδιαίτερες δημόσιες σχέσεις και δεν επιζητούσε την έντονη κοινωνική ζωή.

Αυτή την αντικοινωνικότητα πολλοί την απέδιδαν σε σνομπισμό.



Αμφιβάλλω. Πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη το 1979, ο Νίκος Γκάλης δεν είχε επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα. Ανδρώθηκε σωματικά και αθλητικά στο στυγνό αμερικανικό περιβάλλον, και δίδαξε μέσα από το παράδειγμά του τις αρχές και τις αξίες του πρωταθλητισμού.Εγωιστής, επίμονος και πεισματάρης μέχρι τέλους. Ακόμη και στην αποχώρησή του, με τον τρόπο που έγινε. Ακόμη και σήμερα, που οι οπαδοί του παρακαλούσαν να τον δουν λίγα λεπτά στο παρκέ, αυτός αρνήθηκε. Θέλει να τον θυμόμαστε στην κορυφή.



Δεν ξέρω αν ως κοινωνία πήραμε πολλά από αυτόν, αυτός όμως μάλλον δεν φαίνεται να πήρε τίποτε από εμάς. Ευτυχώς…






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons