Γραφειοκρατικός Γολγοθάς για τα ορθοπαιδικά περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία!


Τα επείγοντα ορθοπαιδικά περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζονται με καθυστέρηση και με υποδεέστερο τρόπο, ενώ τα μη επείγοντα αντιμετωπίζονται με μεγάλη καθυστέρηση λόγω απαιτητικών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ακόμη, υπάρχουν ασθενείς με μη επείγοντα ορθοπαιδικά προβλήματα που εξαιτίας της κατάστασης αυτής φτάνουν σε σημείο να παραμελούν την υγεία τους.

Το πολύπλοκο πλέγμα της χρέωσης των νοσηλίων, η περιστολή των δαπανών, τα προβλήματα στην προμήθεια των υλικών, ο αυξανόμενος αριθμός των ανασφάλιστων που έχει ως συνέπεια την ελάττωση των πόρων και την αύξηση των αναγκών για τις υπηρεσίες υγείας, καθιστούν αδύνατη την άσκηση της ορθοπαιδικής ειδικότητας ,επισημαίνει πρόεδρος της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης (ΟΤΕΜ-Θ) Γιάννης Μπισχινιώτης .«Είναι αδύνατη η άσκηση της ορθοπαιδικής λόγω στοιχειωδών ελλείψεων. Η σταδιακή θεσμική αποδυνάμωση όλων των βαθμίδων παροχής υγείας που είχε αρχίσει πολύ πριν να εκδηλωθεί η τρέχουσα οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, έπληξε και την ορθοπαιδική ειδικότητα. Είναι αδύνατη η άσκηση της ειδικότητας σε νοσοκομεία ή νοσοκομειακές ενότητες που στερούνται στοιχειωδών διευκολύνσεων, όπως είναι καλά στελεχωμένες παθολογικές, χειρουργικές κλινικές, αναισθησιολογικά τμήματα και τμήματα εντατικής θεραπείας αλλά και χώροι όπου η διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων είναι προβληματική και που πολλές φορές λόγω ελλείψεων μέσων και προσωπικού μπορεί να φθάνουν ακόμη και σε πολύ στοιχειώδη επίπεδα» ανέφερε ο κ Μπισχινιώτης στο πλαίσιο του 32ου ετήσιου συνεδρίου της ΟΤΕΜ-Θ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.Αναφερόμενος στις μη επεμβατικές μεθόδους αποκατάστασης ορθοπαιδικών προβλημάτων, που παρουσιάζονται στο συνέδριο, ο κ Μπισχινιώτης τόνισε ότι η τεχνική της αρθροπλαστικής που αρχικά εφαρμοζόταν μόνο στο γόνατο εφαρμόζεται πλέον και στην ποδοκνημική και το ισχίο με τη χρήση μικροκάμερας. Οι τεχνικές αυτές υπόσχονται ταχύτερη αποκατάσταση ενώ ο ασθενής, συνήθως, δεν μένει στο νοσοκομείο περισσότερο από μία ημέρα.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons