Σωσίβιο από την Κίνα?

Στον «κινεζικό δράκο» προσανατολίζει το ενδιαφέρον του τόσο το Μαξίμου όσο και το Υπουργείο Οικονομικών για την αμέσως επόμενη περίοδο, με στόχο να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν η ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές. Κατά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το ενδιαφέρον του κινεζικού οικονομικού παράγοντα είναι στιβαρό και διαχρονικό, και αφορά πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Εστιάζεται δε κυρίως στη διαμόρφωση υποδομών για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε πύλη εισόδου και στη συνέχεια διακίνησης στην Ευρώπη των κινεζικών προϊόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα προσλαμβάνει

ιδιαίτερο ενδιαφέρον από στρατηγική άποψη.



Όπως γράφει και το «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Στουρνάρας πιστεύει ότι το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι πραγματικό και ελπιδοφόρο. Πρόσφατα μάλιστα δέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους του Σεν Τζεν, του τέταρτου σε μέγεθος αεροδρομίου της Κίνας, οι οποίοι εκδήλωσαν επισήμως το ενδιαφέρον τους για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Διευκρίνισαν ότι θέλουν να αναδείξουν το αεροδρόμιο και την ευρύτερη περιοχή των Σπάτων σε ισχυρή επιχειρηματική βάση διακίνησης προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τους ανάλογους αποθηκευτικούς χώρους, και να μετατρέψουν την περιοχή σε κόμβο διεθνούς εμπορίου.



«Αν όντως προχωρήσουν στην εξαγορά του αεροδρομίου από τη γερμανική "Hochtief" και προωθήσουν το επενδυτικό τους σχέδιο, τότε θα μιλάμε για πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.



Προ ημερών, ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Λιου Ζονγκτιάν, πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας αλουμινίου «China Zhongwang Holdings Limited» -τον επονομαζόμενο «βασιλιά του αλουμινίου» της Κίνας-, με τον οποίο συζήτησε για επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα. Η πολυμελής αντιπροσωπεία είχε επίσης επαφές με ισχυρούς ελληνικούς ομίλους, όπως εκείνους της «Βιοχάλκο» του κ. Στασινόπουλου και της «Αλουμίνιον Ελλάδος» του κ. Μυτιληναίου. Αυτά τα στοιχεία προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο επερχόμενο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.



Ο κ. Στουρνάρας πιστεύει ότι διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις για υποδοχή επενδυτών από την Ασία και εκτιμά ότι όταν εξελιχθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα φανεί κατά πόσο μπορεί να διεθνοποιηθεί η ελληνική οικονομία.

Υπολογίζει ότι το ενδιαφέρον από Ασιάτες επενδυτές για τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια θα είναι ισχυρό. Προσβλέπει ακόμη στο ενδιαφέρον Γερμανών, Γάλλων και Ρώσων για τις εταιρείες υδάτων, την εκμετάλλευση των απορριμμάτων και τον κλάδο της ενέργειας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας προσδοκά πολλά και από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Αν πάει καλά, αν πετύχουν οι τρεις αυξήσεις κεφαλαίου, θα διαμορφωθούν προϋποθέσεις για ανετότερη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας» σημειώνει ο υπουργός.



Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και προσβλέπει σε αυτόν. Το χρονικό ορόσημο του κ. Στουρνάρα για το εξελισσόμενο σχέδιο εξόδου από την κρίση είναι ο Μάιος του 2014. «Από όσα θα έχουν γίνει έως τότε θα εξαρτηθεί αν η Ελλάδα θα επιχειρήσει το πρώτο βήμα απεξάρτησης από την τρόικα. Τον Μάιο του 2014 τελειώνουν οι δόσεις των δανείων και θα πρέπει η χώρα να είναι σε θέση να βγει μόνη της στις αγορές».



Προϋπόθεση για αυτό το βήμα ανάκτησης τμήματος της χαμένης εθνικής αξιοπιστίας και ανεξαρτησίας είναι η εμπέδωση του ότι η ελληνική πολιτική και οικονομία είναι αξιόπιστες. Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών, αυτό απαιτεί συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons