Πόσο θα μειωθούν οι δαπάνες για τα φάρμακα το 2013?
Όλο και λιγότερα θα διαθέτει πλέον το ελληνικό κράτος για τα φάρμακα των ασθενών με αποτέλεσμα να αυξάνεται φυσικά η συμμετοχή από δικά τους χρήματα. Πόσα εκατομμύρια θα κοπούν φέτος;

Περήφανη πριν λίγο καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι κατάφερε να συγκρατήσει τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,88 δις εκατ. ευρώ για το 2012. Μειωμένη δηλαδή κατά περίπου 1 δις ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Και φέτος όμως το 2013 τα φάρμακα δε θα τη γλιτώσουν καθώς θα πρέπει η δαπάνη φέτος να περιορισθεί κατά άλλα 500 εκατ. ευρώ. Να αγγίζει δηλαδή μόλις τα 2,4 δις.Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών; Προφανώς και θα πληρώσουν για άλλη μια φορά από την τσέπη τους ή δε θα πάρουν απλά τα φάρμακά τους έστω και αν πάσχουν από σοβαρό νόσημα λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Κάτι που καταγράφεται ήδη στις έρευνες. Σύμφωνα με έρευνε της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 6 στους 10 παραμελούν την υγεία τους και τη θεραπευτική αγωγή εξαιτίας της κρίσης.Και τα άσχημα νέα δε σταματούν εδώ καθώς το 2014 θα είναι ακόμη χειρότερη χρονιά με τη φαρμακευτική δαπάνη να μην πρέπει να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons