Αντικαρκινικό φάρμακο “made in Greece”!



cancer Μια σπουδαία ανακάλυψη, στρατηγικού χαρακτήρα στη μάχη κατά του καρκίνου, έκανε ερευνητική ομάδα στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ που εργάζεται με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Βιολογίας δρος Λίας Πατσαβούδη. Πρόκειται για την ανακάλυψη ενός αντισώματος που μπλοκάρει τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων. Η ομάδα προχωρά πλέον στην ανάπτυξη νέου φαρμάκου που θα βάζει φρένο στις μεταστάσεις.

Οι ερευνητές εισήγαγαν ξένα μόρια στο ανοσοποιητικό σύστημα ποντικιών, που αντέδρασε δημιουργώντας μια σειρά αντισώματα, μεταξύ

των οποίων και ένα που έλαβε τον κωδικό Mab4C5. Το αντίγονό του διαπιστώθηκε ότι συνδεόταν με ένα πολύ ενδιαφέρον μόριο, στην αναπτυσσόμενη παρεγκεφαλίδα και έδειχνε να εμπλέκεται στη μετακίνηση των νευρικών κυττάρων. Δηλαδή, το αντίσωμα μπλόκαρε το μόριο με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κινητικότητα των κυττάρων κατά την καλλιέργεια. Οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στην ομάδα να ανακαλύψει την ταυτότητα της πρωτεΐνης και τον τρόπο με τον οποίο επιτελούσε τον ρόλο της. Πρόκειται για την HSP90, μία από τις γνωστότερες «πρωτεΐνες θερμικού σοκ» η οποία είναι απαραίτητη για τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων. Η χορήγηση του αντισώματος Mab4C5 είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της μετάστασης των καρκινικών κυττάρων, ενώ άφηνε ανέπαφα τα υγιή κύτταρα! Η ομάδα έχει ήδη πατεντάρει το αντίσωμά της και προχωράει στα πειράματα για την διαμόρφωση του φαρμάκου.





πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons