Πρέβεζα – Σύλλογος Νεφροπαθών: «Οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους»Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αποτέλεσμα που θα έχει η συρρίκνωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ μεγαλώνει η αγωνία των νεφροπαθών αφού η μία Νεφρολογική Κλινική και μία Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου λειτουργούν με έναν μόνο νεφρολόγο.

«Με ικανοποίηση αλλά και μεγάλη επιφύλαξη πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης των μελών της Επιτροπής Αγώνα

για την Υγεία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Πάτρα, τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με τουλάχιστον έναν επιπλέον νεφρολόγο.

Το Νοσοκομείο, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, διαθέτει μία Νεφρολογική Κλινική και μία Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, οι οποίες λειτουργούν με έναν μόνο νεφρολόγο και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες των νεφροπαθών.

Η κάλυψη του κενού αυτού, σύμφωνα με την υπόσχεση του κ. Κατσίβελα, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υποσχέσεις για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στις σοβαρότατες ελλείψεις του Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δε θα μείνουν στα… λόγια, αλλά άμεσα θα γίνουν πράξεις, καθώς ο χρόνος κυλά εις βάρος των ασθενών.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό της μονάδας συρρικνώνεται δραματικά τα τρία τελευταία χρόνια και η αγωνία για την τύχη των νεφροπαθών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Πρέβεζας αυξάνεται.

Ο νεφρολόγος είναι αδύνατον να εφημερεύει πάνω από 15 ημέρες το μήνα, ενώ ο αριθμός των νοσηλευτριών ο οποίος μειώθηκε κατά το 1/3 (10 από 15) δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας.

Η υπομονή μας εξαντλείται και παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας και ένα τέλος στην καθημερινή μας αγωνία.Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας»

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons