Νοσοκομειακοί γιατροί: Διαλύεται το ΕΣΥ! Δραματικά στοιχεία για την Υγεία

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, δηλώνουν ξεκάθαρα πια οι νοσοκομειακοί γιατροί που είναι οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες των αλλαγών και των δραματικών περικοπών στο ΕΣΥ! Δείτε πως περιγράφουν την κατάσταση:

Λιώνει καθημερινά το πάλαι ποτέ ισχυρό ΕΣΥ με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να μην μπορούν πλέον και καλύψουν ούτε τα βασικά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του κλάδου, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%, τα νοσοκομεία καταρρέουν.Άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο ΕΟΠΥΥ κατεδαφίζεται, τα χρέη του ανέρχονται σε 2,6 δις. ευρώ. O προϋπολογισμός του 2013 καταγράφει νέο έλλειμμα 484 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ασθενών λόγω του μνημονίου. Όπως είπε στην εισήγηση του στο συνέδριο, τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας δείχνουν ότι το 59% των κατοίκων της χώρας αναβάλλει ή τελικά δεν προσφεύγει στις υπηρεσίες ΠΦΥ λόγω μείωσης των αποθεμάτων των νοικοκυριών για την ώρα της ανάγκης, αλλά και λόγω της ανεπάρκειας προσφοράς υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.Όπως είπε, τα κυβερνητικά μέτρα κάνουν πιο βάρβαρη τη μετακύλιση του βάρους των δαπανών υγείας στις άδειες τσέπες των λεηλατούμενων πολιτών. Ο Ενιαίος Κανονισμός Υγείας του ΕΟΠΥΥ τροποποιήθηκε προκλητικά. Επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση υγειονομικού υλικού σε τετραπληγικούς, παραπληγικούς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, οροθετικούς κ.ά. Καθορίζουν συμμετοχή 50% στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και 30% στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων επί του συνόλου της δαπάνης προς συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές, όταν γίνεται χρήση ΚΕΝ.Περιορίζονται οι δικαιολογούμενες φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες. Αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής και τις κρατήσεις των ασφαλισμένων, κάνουν απλησίαστα όλα τα συμπληρωματικά της θεραπείας φάρμακα στους ασθενείς με νεοπλασίες και άλλες χρόνιες σοβαρές παθήσεις.Πληθαίνουν τα εκτός λίστας φάρμακα, καθιερώνουν αυθαίρετα την αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας και καλύπτουν μόνον τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα. Τα σκευάσματα υψηλού κόστους που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ μειώνονται από 900 σε 230. Επιβάλλουν κράτηση ενός ευρώ για κάθε συνταγή και είσπραξη – χαράτσι 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα Νοσοκομεία, μέτρο που παρεμποδίζει τη νοσηλεία των φτωχών ανθρώπων και θα αυξήσει τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons