Επιστολή του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα εντάλματα εφημεριών.Αθήνα, 15 Απριλίου 2013

Προς

τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

κ. Ι. ΚαραβοκύρηΑξιότιμε κ. Πρόεδρε

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Οκτώβριο του 2012, ενώ υπάρχουν Νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει εφημερίες εδώ και 16 μήνες, δηλ. από τον Ιανουάριο του 2012.

Δεδομένης της δραματικής περικοπής στις τακτικές αποδοχές η εν λόγω κωλυσιεργία στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει θέσει οξύ βιοποριστικό πρόβλημα για τους 22.000 γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι γιατροί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις εδώ κι ενάμισι μήνα, πράγμα που τελικά οδήγησε το υπουργείο Υγείας να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να υπερβεί τις ενστάσεις που έθετε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Όντως, μετά την κατάθεση της τροπολογίας το ΓΛΚ έδωσε εντολή στις κατά τόπους ΥΔΕ να προχωρήσουν άμεσα στην ενταλματοποίηση των εφημεριών, ενώ η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θ΄ ανοίξει εκτάκτως σήμερα 15 Απριλίου, ώστε να κατατεθούν τα εντάλματα και να πληρωθούν οι γιατροί πριν το Πάσχα.

Αιφνιδίως, ενώ από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού στην Αθήνα εγκρίνονται τα εντάλματα, τίθεται ζήτημα από Επιτρόπους άλλων περιοχών, όπως Πειραιά, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ρόδου και άλλων περιοχών.κ. Πρόεδρε

Επειδή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2012 ουδέποτε είχε τεθεί ζήτημα από Επιτρόπους για τη νομιμότητα στη διαδικασία ενταλματοποίησης εφημεριών, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη αιφνίδια ένσταση, τη στιγμή μάλιστα που έχουν καμφεί οι ενστάσεις του ΓΛΚ, προκαλεί τεράστια προβλήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς.Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση, ώστε οι κατά τόπους Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσουν τα εντάλματα, ώστε αυτά να οδηγηθούν εντός της ημέρας στην ΕΑΠ και να γίνει δυνατή η πληρωμή των γιατρών στις 27 Απριλίου.Με εκτίμησηΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons