Χημειοθεραπεία χωρίς παρενέργειες?

Τέλος στις δυσάρεστες παρενέργειες που προκαλεί η χημειοθεραπεία έρχεται να βάλει ένα νέο είδος της θεραπείας που δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μιζούρι ανέπτυξαν μια θεραπεία που στοχεύει τα καρκινικά κύτταρα και τα καταστρέφει από μέσα, αφήνοντας ανέπαφο τον υγιή ιστό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να απαλλάσσεται από τις παρενέργειες, όπως είναι η απώλεια μαλλιών, η ναυτία κτλ.

Η μέθοδος αυτή δοκιμάστηκε σε ποντίκια και παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα, γι” αυτό και οι επιστήμονες πλέον σκοπεύουν να τη δοκιμάσουν σε μεγαλύτερα ζώα και αργότερα στον άνθρωπο –

αφού πρώτα κατασκευάσουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις στον χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική έκδοση The Proceedings of the National Academy of Science, τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν περισσότερες ουσίες, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σχέση με τα φυσιολογικά, από τα οποία τους στερούν το οξυγόνο. Έτσι, οι επιστήμονες τους χορήγησαν βόριο, το οποίο είχαν αναπτύξει έτσι ώστε να διαπερνά τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων και να τα χτυπάει από μέσα, χωρίς να επηρεάζει καθόλου τον ιστό που βρίσκεται κοντά τους.

Τη μέθοδο αυτή ανέπτυξε ο καθηγητής M. Frederick Hawthorne, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έλαβε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, το οποίο θεωρείται ύψιστη τιμή για τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Στην επιστημονική έκθεση, ο ίδιος αναφέρει ότι οι επιστήμονες προσπαθούν από τη δεκαετία του ’30 να πετύχουν τον στόχο τους με την τεχνική που λέγεται “θεραπεία μέσω δέσμευσης νετρονίων βαρίου’. «Η δική μας ομάδα τελικά βρήκε τον τρόπο να αναπτύξει τη θεραπεία έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική, αφού με τη βοήθεια της νανοχημείας εκμεταλλεύτηκε τη βιολογία των καρκινικών κυττάρων»

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons