Η "Έκρηξη" δαπανών στον ΕΟΠΥΥ φέρνει πλαφόν στις εξετάσεις των διαγνωστικών κέντρων!Πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις για θεραπείες, αλλά και αυστηρές ποινές θεσπίζει το υπουργείο Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την "έκρηξη των δαπανών" που δημιουργεί μείζον πρόβλημα στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό, ότι μόνο για το πρώτο τρίμηνο του έτους υπάρχει απόκλιση από τους στόχους που είχαν τεθεί για τη δαπάνη, με το υπουργείο να διαμηνύει ότι εφόσον διαπιστώνονται πλασματικές εξετάσεις ή θεραπείες, θα διακόπτεται οριστικά η σύμβαση με τον

ΕΟΠΥΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς εξήγησε ότι οι ασθενείς πλήρωσαν τον Μάρτιο 10 εκατ. ευρώ λιγότερα για τα φάρμακά τους, μετά τη μείωση των τιμών, ωστόσο μερικοί πάροχοι χρέωσαν περισσότερες εξετάσεις και θεραπείες στον ΕΟΠΥΥ. "Γι' αυτούς θα ληφθούν μέτρα και θα θεσμοθετηθούν ποινές", υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός.Πάντως, το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι δημιουργείται τεχνητή ζήτηση και γι' αυτό προωθεί νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία όποιος πιαστεί για πλασματική υποβολή εξέτασης ή θεραπείας, θα του διακόπτεται οριστικά η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και θα καταβάλει χρηματικό πρόστιμο ίσο με τον ετήσιο τζίρο της προηγούμενης χρονιάς.Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξετάζει την εφαρμογή μηνιαίου πλαφόν 3.000 ευρώ για τα φυσικοθεραπευτήρια, ενώ για τα διαγνωστικά κέντρα τον μέσο όρο του τζίρου που έκαναν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου του 2012. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τους επιχειρηματίες να επιστρέφουν το ποσό της διαφοράς που θα προκύπτει από την υπέρβαση της δαπάνης που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας.Όπως εκτιμούν οι ειδικοί της Υγείας πάντως, η αύξηση της δαπάνης οφείλεται και στο ότι πολλοί ασφαλισμένοι επιλέγουν ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να αποφύγουν τις ουρές και την ταλαιπωρία που τους επιφυλάσσει το ΕΣΥ. Ενδεικτικά, ο κ. Κυριόπουλος επισημαίνει ότι, πριν τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ τα πολυιατρεία του ΙΚΑ είχαν κύκλο εργασιών 20 εκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο, ενώ μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και τη δυνατότητα των ασθενών να επιλέγουν ιδιωτικά κέντρα η κατανάλωση έχει πέσει κάτω από τα 10 εκατομμύρια.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ:πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons