ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Σ.Α

Θέμα: Διχαστική, άκαιρη και απαράδεκτη η επίθεση του ΙΣΑ στον ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη δυσφορία του για το δελτίο τύπου, με ημερομηνία 25.4.2013, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο οποίο καταλογίζει στον ΠΙΣ αδιαφορία για τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών και ιδιαίτερα της Λέσβου. Χωρίς να ζητήσει ενημέρωση από τον ΠΙΣ ή τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου ο ΙΣΑ προέβη σε ανεπίτρεπτη επίθεση κατά του ΠΙΣ, μέσα από δελτίο τύπου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Π. Προβέτζας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, εξέφρασε την λύπη του για το δελτίο τύπου του ΙΣΑ καθώς και τον σεβασμό του στις ενέργειες του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ, εδώ και καιρό, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και μετά από εισηγήσεις των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών έχει υποβάλλει

ολοκληρωμένη πρόταση για την νησιωτική πολιτική υγείας στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εχει πραγματοποιήσει δε, επανειλημμένες παρεμβάσεις και αναμένει την υλοποίηση της εισήγησης, για τη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας. Εξάλλου, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη νησιωτική Ελλάδα, προέρχονται και από τη κραυγή αγωνίας του ΠΙΣ, για το θέμα αυτό.Εργαζόμαστε συστηματικά, χωρίς κωδωνοκρουσίες και φανφαρονισμούς, για την υπεράσπιση των ιατρικών και των θεσμικών θεμάτων της αρμοδιότητάς του ΠΙΣ μακριά από την αγωνία της προσωπικής προβολής.Ο ΠΙΣ ζητά από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να αντιληφθούν ότι μόνο με ενότητα και υπέρβαση των προσωπικών επιδιώξεων θα αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας και θα συμβάλλουμε θετικά στον αγώνα της κοινωνίας να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκος μαζί με το μέλος του Δ.Σ κ. Κ. Κουτσόπουλο, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Π. Προβέτζα θα επισκεφθούν την Μυτιλήνη την Πρωτομαγιά προκειμένου να συζητήσουν και να δώσουν από κοινού Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα.Η γνωστοποίηση και με διαφημιστικά φυλλάδια ακόμη, ότι πλωτή μονάδα παροχής ιατρικής φροντίδας της Τουρκίας, θα περιοδεύσει στα νησιά του Αιγαίου προκαλεί την έντονη αντίθεση του ΠΙΣ και καλούμε άμεσα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, όχι μόνο προς αποτροπή του φαινομένου αυτού, αλλά για μόνιμη σταθερή και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μεγάλων και μικρότερων νησιωτικών περιοχών.Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα κόμματα και τους φορείς, ως οφείλουν, να σταθούν στην νησιωτική Ελλάδα με πραγματικό ενδιαφέρον προκειμένου να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι άνθρωποι των περιοχών αυτών και να επιλυθούν πραγματικά τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που θα έχουν θετική επίπτωση και στον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας.Ο Πρόεδρος

Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ

Ο Γ. Γραμματέας

Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣΓια τον Π.Ι.Σ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons