«Οριακή η κατάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω έλλειψης προσωπικού»Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς ρωτούν τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Οι μνημονιακές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης έχουν επιδεινώσει δραματικά την παροχή υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας προς τους πολίτες λόγω των περιορισμών που έχουν επιβάλει στις προσλήψεις προσωπικού.

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από την έλλειψη προσωπικού είναι εκρηκτική, και έχει οδηγήσει σε παραίτηση γιατρούς λόγω της υπερεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2012 έχουν

αποχωρήσει 12 νοσηλεύτριες και δεν έχει προσληφθεί καμία.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες σε γιατρούς, ιδιαίτερα για την εκτέλεση των εφημεριών και μάλιστα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που δέχεται διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών, μετακινούνται γενικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας προς το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Για την κάλυψη των κενών αντί το Υπουργείο να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προβαίνει σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού επιβαρύνοντας τα οικονομικά του Νοσοκομείου χωρίς να δίνεται λύση στο πρόβλημα. Τα επόμενα χρόνια η έλλειψη προσωπικού θα είναι τέτοια που δεν θα μπορεί να υποστηριχτεί η λειτουργία του εγκαταστημένου ιατρικού εξοπλισμού.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που περικόπτει πόρους από την Υγεία, έχουν οδηγήσει ήδη στην ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) των νοσοκομείων και επίκειται και συνέχεια σε καθαρά ιατρικές υπηρεσίες.

Επίσης λόγω της οικονομικής κατάστασης, είναι ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό των ανέργων - ανασφάλιστων εργαζόμενων, των ανασφάλιστων – κοινωνικά ευάλωτων ομάδων καθώς και των νέων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία ασφάλισής τους, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να μη έχουν υγειονομική κάλυψη, το δε σύστημα υγείας να μη έχει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή του.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Γ. Ν. Καλαμάτας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του Νοσοκομείου;

Προτίθεται να προσλάβει ειδικευμένους γιατρούς για τη στελέχωση και την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ώστε να επιστρέψουν οι γενικοί γιατροί στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού;

Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών που έχουν ανάγκη υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης;»


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons