Κ.Λουράντος: «Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!»Προφανώς το Υπ. Οικονομικών στην προσπάθεια του να προλάβει όσους προσδοκούσαν μια τέτοια ρύθμιση, έδωσε εντολή στην «επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης, γενική διεύθυνση φορολογικών ελέγχων και είσπραξη δημοσίων εσόδων» να εισπράξει από 1.000 ΑΦΜ (οφειλέτες) ότι χρωστούσαν και δεν μπορούσαν να πληρώσου


Από αυτά τα 1.000 ΑΦΜ περισσότερα από 100 ανήκουν σε φαρμακεία.

Έτσι λοιπόν σήμερα άνω των 100 φαρμακοποιών είδαν ξαφνικά τις πληρωμές τους από τον ΕΟΠΥΥ να κατάσχονται από την ΚΜΕΣ με εντολή της ανωτέρω μονάδας του Υπ. Οικονομικών, χωρίς καν να έχουν ειδοποιηθεί.


Η άθλια αυτή πράξη, του Υπ. Οικονομικών, που οπωσδήποτε μπαίνει σε εφαρμογή στα πλαίσια της εισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης, εξωθεί στον αφανισμό όλους όσοι προσδοκούσαν ρύθμιση χρεών με το νέο νομοσχέδιο. Στην έντονη δε διαμαρτυρία του λογιστηρίου του Φ.Σ.Α. ότι δεν ενημέρωσαν καν τα μέλη μας όπως γίνεται πάντα στις «εντολές πληρωμής εις χείρας τρίτου», απάντησαν ότι δεν είχαν ... καμία υποχρέωση!!!Φανταστείτε λοιπόν να περιμένετε την πληρωμή του ΕΟΠΥΥ για να πληρώσετε άμεσες υποχρεώσεις προς φαρμακαποθήκες (και όχι μόνο) και ξαφνικά, να σας κρατά η ΚΜΕΣ όλο το ποσό για λογαριασμό του κράτους που σας οφείλει πολλά περισσότερα, και να μένετε στην κυριολεξία στον «αέρα»!!!Λάβετε μάλιστα υπόψη σας ότι η ΚΜΕΣ θα πρέπει να αποδώσει αυτό το ποσό στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΠΥΥ με την σειρά του, μετά από αμέτρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, να αποδώσει αυτό το ποσό στην εφορία. Μέχρι τότε, όχι μόνο δεν θα έχετε πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν θα έχετε εξοφλήσει και την εφορία.Συγκεκριμένο παράδειγμα: η συνάδελφος Α.Κ. που χρωστούσε 16.000€ στην εφορία, δεν πληρώθηκε το αιτούμενο ποσό των 12.000€ από τον ΕΟΠΥΥ και επιπλέον από την επόμενη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ θα αφαιρεθούν 4.000 € που θα είναι το υπόλοιπο χρέος της προς την εφορία. Κι όμως από χθες ισχύει ο νόμος περί ρύθμισης χρεών, αλλά προς το συμφέρον αποκλειστικά του κράτους.Άλλο επίσης πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που έχει σχέση με το Υπ. Οικονομικών, είναι οι φορολογικές ενημερότητες. Σε συναδέλφους που έχουν ρυθμισμένα χρέη και ζητούν φορολογική ενημερότητα, βάσει κάποιου νόμου, όπως ισχυρίζονται οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, γίνεται παρακράτηση ενός τμήματος του ποσού είσπραξης από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Εκτός του ότι το ποσό που θα παρακρατηθεί τελικά από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να αποδοθεί στην εφορία μετά από καιρό και έτσι να μην ξεχρεώνεται ο φαρμακοποιός, τελευταία οι εφορίες απαιτούν, εάν δεν γίνει η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ και δεν της αποδοθούν τα χρήματα, να επιστρέψει ο φαρμακοποιός τη φορολογική ενημερότητα. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό αφού η φορολογική ενημερότητα κατατίθεται στον ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής;Από όλα τα ανωτέρω βγαίνει ένα συμπέρασμα: η απαράδεκτη και εκτός λογικής αντιμετώπιση των προβλημάτων από το Υπ. Οικονομικών που στην κυριολεξία το ίδιο δημιουργεί με τις καθυστερήσεις των πληρωμών και με τις άθλιες τακτικές του, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα φαρμακεία και όχι μόνο, στον όλεθρο. Εν προκειμένω μάλιστα δεν μιλάμε για επιχειρήσεις που κλείνουν με δική τους υπαιτιότητα ή κακοδιαχείριση, αλλά με αποκλειστική υπαιτιότητα ενός αφερέγγυου και απαράδεκτου κράτους.Ενός κράτους που οδηγεί την ύλη του φαρμακείου που αποτελεί για τα φαρμακεία την μόνη πηγή εισροής μετρητών στά σούπερ μάρκετ, το ποσοστό μας κέρδους σε μεγαλύτερη συρρίκνωση και τις πληρωμές μας από τον ΕΟΠΥΥ σε μόνιμο καθεστώς αβέβαιων και άτοκων δόσεων ... Και όλα αυτά αναίμακτα .... Γιατί ο τρόμος , η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση τα καλύπτει όλα ... Και να μην ξεχνάμε την οσφυοκαμψία .... και την κομματική πειθαρχία ...


Πριν δύο μήνες έκλεισε το φαρμακείο του Καστελόριζου, ενός ακριτικού νησιού που σηματοδοτεί τον ελληνισμό και την υπερηφάνεια ενός λαού που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι. Ή μήπως τελικά ... κάνω λάθος....!


Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons