Νέα «τρύπα» στα νοσοκομεία, καθώς μειώνονται τα απογευματινά ιατρεία!Σε «ελεύθερη πτώση» συνεχίζει να είναι η ζήτηση για ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2009 έως το 2012 μειώθηκαν σχεδόν στο μισό τα ραντεβού σε απογευματινά ιατρεία εντός των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου: από 262.089 ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν το 2009, πέρυσι έγιναν μόλις 137.960 ραντεβού. Η κατάσταση αυτή στερεί πολύτιμα έσοδα από τα νοσοκομεία, τα οποία και χρησιμοποιούσαν αυτούς τους πόρους για να «καλύπτουν» άμεσες ανάγκες των μονάδων, αλλά και από τους γιατρούς που

βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 2012 καταγράφηκε μείωση της τάξης του 7% στην κίνηση των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων σε σχέση με το 2011, που σημαίνει σε πραγματικούς αριθμούς 31.298 λιγότερα ραντεβού. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφεται αυτή η εικόνα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι πολίτες δυσκολεύονται σημαντικά να καταβάλουν το υψηλό αντίτιμο για τα ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία (παραμένει από 40 έως 90 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 πραγματοποιήθηκαν 19% λιγότερα ραντεβού σε σχέση με το 2010.Ηπιότεροι ρυθμοί αύξησηςΣε γενικές γραμμές, η ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων από τους πολίτες το 2012 φαίνεται ότι σταθεροποιείται στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ετών. Μετά τη θεαματική στροφή των πολιτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2010, οπότε ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών αυξήθηκε σε σχέση με το 2009 κατά 27%, η αύξηση συνεχίζεται σε ηπιότερους ρυθμούς: 6% περισσότεροι νοσηλευθέντες το 2011 σε σχέση με το 2010 και 3% πέρυσι σε σχέση με το 2011. Συνολικά πέρυσι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ κλήθηκαν να νοσηλεύσουν 630.000 ασθενείς περισσότερους σε σχέση με το 2009, όταν ξεκίνησε η κρίση (2.281.443 νοσηλευθέντες το 2012 έναντι 1.648.673 το 2009). Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, παράλληλα, το μέσο ποσοστό κάλυψης των κλινών νοσοκομείων μειώθηκε ελαφρά (κατά 2%) πέρυσι για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, στο σύνολο της χώρας.Η εικόνα της «εξομάλυνσης» της κίνησης των νοσοκομείων μετά το «σοκ» που υπέστη η ελληνική κοινωνία λόγω των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής φαίνεται και από τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών κυρίως της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Ετσι, το 2012, για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης καταγράφεται αύξηση στην κίνηση των εξωτερικών ιατρείων της τάξης του 6%, έπειτα από δύο χρονιές που τα ποσοστά μείωσης έφτασαν το 2010 το 20% και το 2011 το 8%. Αύξηση καταγράφηκε αντίστοιχα και στα επείγοντα των νοσοκομείων της πρωτεύουσας (9% και συγκεκριμένα 1.116.548 επισκέψεις ασθενών έναντι 1.020.008 το 2011).Η κίνηση των νοσοκομείων των τελευταίων ετών είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό του προσωπικού των νοσοκομείων. Ετσι, ενώ αυξάνεται η ζήτηση υπηρεσιών, μειώνεται διαρκώς το προσωπικό, αφού ο «κανόνας» μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις σαφώς δεν ισχύει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει κάθε μήνα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις προσλήψεις - μεταφορές - αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών δημόσιας διοίκησης, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012 αποχώρησαν από τα νοσοκομεία 4.285 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μόλις 153, ενώ 29 υπάλληλοι μεταφέρθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στις μονάδες υγείας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons