Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Γνωστοποίηση αδυναμίας εξυπηρέτησης ασφαλισμένων περιοχής μας σχετικά με τους περιορισμούς στη συνταγογράφηση πραζόλης

ιατρικός σύλλογος Πατρών


Αρ. Πρωτ.: 3942

Πάτρα: 30-4-2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

κ. Ελευθέριο ΠαπαγεωργόπουλοΚύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε, μετά την υπ’ αρ. πρωτ.: 3131 (04/04/2013) επιστολή μας, σχετικά με τις αντιρρήσεις – παρατηρήσεις μας επί της εφαρμογής του περιορισμού συνταγογράφησης των αναστολέων αντλίας πρωτονίων (πραζολών).

Αφού λάβαμε γνώση της υπ’ αρ. πρωτ: οικ 14743 (17/04/2013) εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ περί των περιορισμών του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σας γνωστοποιούμε ότι στο νομό Αχαΐας υπηρετεί μόνο ένας γαστρεντερολόγος σε μονάδα ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν υπάρχουν γαστρεντερολόγοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.Συνεπώς κρίνεται αδύνατη από ένα μόνο γαστρεντερολόγο η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην περιοχή ευθύνης μας, που αριθμεί περί τους 320.000 κατοίκους, και επομένως κρίνεται επιβεβλημένη η άρση των όποιων περιορισμών συνταγογράφησης των σκευασμάτων πραζόλης για τεχνικούς και επιστημονικούς λόγους, όπως έχουμε αναπτύξει αναλυτικά στην επιστολή μας.Οι όποιοι περιορισμοί αποσκοπούν στη μείωση δαπανών, δε θα πρέπει να οδηγούν τελικά σε περιορισμό της παρεχόμενης απαραίτητης ιατρικής φροντίδας στους ασφαλισμένους.Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιοπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons