Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:Δε μπορεί μια συνταγογράφηση να αποζημιώνεται το ίδιο με μιας ώρας συνεδρίαΣύμφωνος στα βασικά σημεία του νέου σχεδίου που απεργάζεται το υπουργείο Υγείας για το νέο σύστημα αποζημίωσης των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κύριος Γ. Ελευθερίου, ο οποίος μιλώντας στο Healthview τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο αποζημίωσης των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ που μελετά το υπουργείο Υγείας καταργείται το όριο των 200 επισκέψεων το μήνα, δηλαδή οι γιατροί θα μπορούν να δουν δωρεάν όσους ασθενείς επιθυμούν ενώ οι επισκέψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων πιο σπάνιων και πιο δυσεύρετων σε συγκεκριμένες περιοχές θα αποζημιώνονται με μεγαλύτερη αμοιβή. Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα «Καθημερινή» το υπό επεξεργασία σχέδιο του υπουργείου Υγείας ακολουθεί το γερμανικό μοντέλο για το οποίο ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο. Στόχος του νέου αυτού σχεδίου που συζητείται είναι οι γιατροί να αποζημιώνονται βάσει της αποδοτικότητας τους «κατά πράξη και περίπτωση» Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες Υγείας της χώρας βάσει των αναγκών του πληθυσμού σε κάθε νομό και θα είναι η Επαγγελματική Ένωση των γιατρών που θα διαπραγματεύεται με τους γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής.O πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κύριος Γ. Ελευθερίου σχολιάζοντας στο Healthview το σχέδιο αυτό που στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μοριοδοτούμενο σύστημα είπε»:«Θα πρέπει να δοθούν αρκετές διευκρινίσεις σχετικά με το νέο σύστημα που προτείνεται. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε προς το παρόν είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έχει ένα κλειστό προϋπολογισμό πχ. 120 εκατ. και το συνολικό ποσό των μορίων των γιατρών θα διαιρείται με αυτό το ποσό. Συνεπώς εάν οι γιατροί έχουν λίγα μόρια το ποσό θα αυξάνει, εάν οι γιατροί έχουν πολλά μόρια το ποσό αποζημίωσης θα μειώνεται καθώς θα λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα. Άρα κλειδί σε αυτό το σύστημα αποτελεί το ποσό που θα δεσμεύεται από τον προϋπολογισμό. Γι αυτό το λόγο ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καθοριστεί με βάση τα περσινά στοιχεία. Εάν για παράδειγμα οι επισκέψεις είναι όπως πέρσι 40 εκατ. αντιλαμβάνεστε ότι ο προϋπολογισμός των 120 εκατ. δεν φτάνει σε καμία περίπτωση. Συνεπώς δύο λύσεις υπάρχουν. Να αυξηθεί το ποσό του προϋπολογισμού ή να υπάρχει συμμετοχή. Όσον αφορά την κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων συμφωνούμε απόλυτα καθώς είναι άδικο ο ασθενής που είναι η επίσκεψη νούμερο 200 να εξυπηρετείται και ο 201 να πληρώνει. Επιπλέον ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να ανοίξει τις πύλες του σε όποιον γιατρό επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί του. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι οι αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να καθορίζονται με βάση την ειδικότητα και την εξειδίκευση τους. Πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνονται όλοι το ίδιο. Δεν μπορεί μία συνταγογράφηση να αποζημιώνεται το ίδιο με μία συνεδρία μίας ώρας στον ψυχίατρο. Όσον αφορά την παραμεθόριο πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς. Κλείνοντας αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι αναμφισβήτητα ο ΕΟΠΥΥ χρειάζεται μεταρρύθμιση. Είμαι αισιόδοξος ότι με διάλογο με το υπουργείο θα βρεθεί η καλύτερη λύση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας αλλά και για την επιβίωση των γιατρών».
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons