Επικίνδυνη δεν είναι μόνο η… παχυσαρκίαΙδιαίτερη προσοχή απαιτείται για… ακραίες επιλογές προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σώμα σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής


Τα περιττά κιλά σπάνε τα κοντέρ στην Ελλάδα. Γυναίκες και παιδιά κατέχουν την πρώτη ευρωπαϊκή θέση στην παχυσαρκία, με τους άνδρες να καταλαμβάνουν τη δεύτερη. Το 30% των Ελληνίδων είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες, ενώ πρόβλημα σωματικού βάρους έχει και ένας στους τρεις άνδρες. Το 26% των αγοριών και το 19% των κοριτσιών ηλικίας 6 έως 17 ετών είναι υπέρβαρα.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι το πρόβλημα με το σωματικό βάρος δεν έχει μία διάσταση. Η παχυσαρκία δεν είναι ο μόνος κίνδυνος. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στην υιοθέτηση διατροφής με ακραία στέρηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σώμα σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής. Η νευρική ανορεξία, ωστόσο, δεν απέχει πολύ…


Είναι βέβαιο ότι η παχυσαρκία επιβαρύνει την υγεία. Είναι, επίσης, βέβαιο ότι το ίδιο συμβαίνει με την ανορεξία. Το «Εθνος – Υγεία» παρουσιάζει σήμερα τα υπέρ και τα κατά των αδύνατων και των παχουλών. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι παχουλοί μπορούν να «νικήσουν» στα… σημεία τους αδύνατους.


Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνος – Υγεία»

πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons