Νέα ελληνική πρωτοπορία!2,5 χρόνια χωρίς καινούργια φάρμακα!Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουν έρθει καινοτόμα φάρμακα που σε άλλες χώρες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, τονίζει σε επιτολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΟΦ ο Κωνσταντίνος Φρουζής πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Τη στιγμή λοιπόν που καινοτόμα φάρμακα θα μπορούσαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, στην Ελλάδα δεν εισάγονται για να μην αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

«Η φαρμακοβιομηχανία, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, στηρίζει τους στόχους της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού και εμπράκτως έχει συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια από το 2009. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο ζωτικής σημασίας ζήτημα αναφορικά με την καθυστέρηση επί 2,5 σχεδόν έτη στην αδειοδότηση και τιμολόγηση νέων φαρμάκων, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/105, σύμφωνα με την οποία Δελτία Τιμών με νέα φάρμακα εκδίδονται κάθε 90 μέρες».

Η μη έκδοση νέων καινοτόμων φαρμάκων πέρα του σοβαρού αντίκτυπου στους ασθενείς επισημαίνει ο κος Φρουζής είναι ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας για μία ομαλότερη πορεία των επιχειρήσεων μας, ενώ δρα εδώ και καιρό αποτρεπτικά για τη διατήρηση της απασχόλησης, των επενδύσεων και κλινικών μελετών στο χώρο μας.

Για το ζήτημα πάντως των καινοτόμων φαρμάκων τα οποία εκτός από τις Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις απασχολούν πρωτίστως τους έλληνες ασθενείς που καθημερινά δίνουν μάχη για τη ζωή τους ελπίζοντας σε κάποια καινούργια θεραπεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο φαρμακευτικό φόρουμ του ΕΒΕΑ EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum team) δεσμεύτηκε ότι στα επόμενα δελτία τιμών θα αρχίσουν καινοτόμα φάρμακα να συμπεριλαμβάνονται σταδιακά.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons