ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση και το 2011 στις δαπάνες Υγείας!Νέα μείωση κατά 12,4% σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το 2010, οι συνολικές δημόσιες τρέχουσες δαπάνες υγείας, ενώ περιορισμός κατά 12,2% είχε καταγραφεί το 2010 σε σύγκριση με το 2009. Παράλληλα, η συμβολή του δημόσιου τομέα στη συνολική τρέχουσα δαπάνη, περιορίστηκε από 69,5% το 2009 σε 65,9% το 2011.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τις δαπάνες υγείας σε εθνικό επίπεδο, με βάση

το σύστημα λογαριασμών υγείας του ΟΟΣΑ, που δημοσιοποιεί για πρώτη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η συνολική ιδιωτική τρέχουσα δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 5,6% το 2010 έναντι του 2009 και περαιτέρω μείωση κατά 4,4% το 2011 ως προς το 2010. Ως αποτέλεσμα, η συνολική τρέχουσα δαπάνη υγείας (ως προς το ΑΕΠ), διαμορφώθηκε σε 10% το 2009, σε 9,4% το 2010 και σε 9% του ΑΕΠ το 2011.Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΣΤΑΤ., στόχος της έρευνας είναι ο προσδιορισμός του συνόλου της υγειονομικής δαπάνης, που είναι απαραίτητη για την άσκηση αποτελεσματικής δημόσιας πολιτικής στον τομέα της υγείας.Επίσης, η έρευνα επιτρέπει την παροχή αξιόπιστων στοιχείων προς τους διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα προς τη Eurostat, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τομέας της υγείας απορροφά το περίπου 10% του ΑΕΠ στην Eυρωζώνη.Η έρευνα, που θα δημοσιοποιείται εντός του α΄τριμήνου κάθε έτος, δομείται στους εξής τρεις άξονες:- Τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας ανά χρηματοδοτικό φορέα (πλευρά της ζήτησης).- Την κατεύθυνση της υγειονομικής δαπάνης ανά προμηθευτή υγείας και ανά υγειονομική δραστηριότητα (πλευρά της προσφοράς).- Τη χρηματοδότηση των φορέων στους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών υγείας (πλευρά της κατανάλωσης).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons