Xορτοφαγία ή κρεατοφαγία; Τα υπέρ και τα κατάΗ συστηματική κατανάλωση κρέατος συνδέεσαι άμεσα με καρδιαγγειακά και καρκίνο, ενώ η χορτοφαγία απαιτεί προσοχή καθώς κρύβει παγίδες για όσους επιλέγουν τα…
Κρεατοφαγία ή χορτοφαγία; Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Τα υπέρ και τα κατά. Το βέβαιο είναι ότι οι υπερβολές -και στη διατροφή-δεν κάνουν ποτέ καλό.


Σωστό είναι να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διατροφικό μοντέλο, το οποίο θα μας χαρίσει ενέργεια και υγεία. Το «Εθνος – Υγεία» επιχειρεί σήμερα ένα «κρας τεστ» στις δύο εντελώς διαφορετικές διατροφές, με σκοπό να αναδείξει τις θετικές και αρνητικές τους πτυχές.


Η χορτοφαγία (που δεν έχει μία, αλλά επτά μορφές) φαίνεται να διατηρεί εξέχουσα θέση στην πρόληψη μίας σειράς σοβαρών ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος. Σε ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του αίματος και των λεμφαδένων, οι χορτοφάγοι είναι προστατευμένοι σε σημαντικό βαθμό, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι έχουν τις μισές πιθανότητες να νοσήσουν σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους.


Πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η προσθήκη 85 γραμμαρίων ανεπεξέργαστου κόκκινου κρέατος αυξάνει κατά 13% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει σημαντικά, φτάνοντας το 20%, όταν αφορά κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος (μπιφτέκια, μπέικον).


Και οι χορτοφάγοι, όμως, είναι εκτεθειμένοι σε μία σειρά παθήσεων, οι οποίες δεν είναι τόσο σοβαρές, όπως εκείνες που απειλούν τους κρεατοφάγους.


Συγκεκριμένα, οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπογονιμότητα, παθήσεις των δοντιών, κατάθλιψη και μυϊκή ατροφία. Μην υιοθετείτε, λοιπόν, ακραίες διατροφικές συνήθειες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα…


Στο «Εθνος – Υγεία» δημοσιεύονται πληροφορίες για τον νέο τρόπο συνταγογράφησης των σκευασμάτων. Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη νέα «θετική» λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η οποία έχει μία βασική ιδιαιτερότητα: την ασφαλιστική τιμή.


Η τιμή αυτή διαμορφώνει νέο πλαίσιο συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγωγή, εφόσον τους χορηγηθεί φάρμακο με υψηλότερη λιανική τιμή. Προς το παρόν, τη διαφορά ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα μοιράζονται ο ασφαλισμένος και ο ΕΟΠΥΥ, αλλά στο επόμενο διάστημα το σύνολο της επιβάρυνσης θα αφορά τον ασφαλισμένο.


Γ. Κωνσταντοπούλου: Ο καρκίνος και η αντιμετώπισή του


Σ. Ελευθερίου: Συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή

πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons