Θ.Αμπατζόγλου: «Casus Belli» τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ!Λάδι στη φωτιά αλλά και στις σχέσεις υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών φαίνεται ότι έριξε η τρόικα με τη σύστασή της να ανοίξει η αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ώστε να πωλούνται ακόμη και στα σούπερ μάρκετ. Τι είπε στο Iatropedia ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Για μας το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και να διατίθενται ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ όπως πιέζει η τρόικα, είναι κόκκινο πανί. Δεν θα δεχθούμε μία τέτοια αλλαγή» σημειώνει στο iatropedia ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.Όπως εξηγεί, τα φαρμακεία έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα χτυπήματα και μία αλλαγή στην διάθεση των μη συνταγιγρφαούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), όσων δηλαδή δε θέλουν ιατρική συνταγή, θα αποτελούσε άλλο ένα χτύπημα στον κλάδο.Ο κ.Αμπατζόγλου θεωρεί όμως ότι είναι και θέμα δημόσιας υγείας και ασφάλειας καθώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα παραμένουν φάρμακα που μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες κάτι που ήδη έχει καταγραφεί στο εξωτερικό.Η τρόικα πάντως φαίνεται πως πιέζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα να αλλάξει ο νόμος και να διατίθενται τα ΜΗΣΥΦΑ ακόμη και στα σούπερ μάρκετ, θεωρώντας πως έτσι θα δημιουργηθεί ανταγωνισμός και θα πέσουν οι τιμές.Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη συνάντηση με την τρόικα επιχειρηματολόγησε εναντίον μιας τέτοιας αλλαγής, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην ακολουθήσει μία τέτοια οδηγία των δανειστών μας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons