Είναι σπάνιες παθήσεις, αλλά αφορούν πολλούς…



Ο όρος «σπάνιες παθήσεις» δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος του προβλήματος. Κάθε μία από τις 7.000 σπάνιες νόσους προσβάλλει μικρό αριθμό ανθρώπων.


Ολες μαζί, όμως, ταλαιπωρούν περίπου ένα εκατομμύριο Ελληνες. Η σημερινή παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων αποτελεί μια ευκαιρία, για όλους μας, να σκύψουμε στις ανάγκες των πασχόντων.




Οι περισσότεροι βιώνουν έναν Γολγοθά, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπεία. Οδηγούνται, δε, σε οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική εξουθένωση οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.


Η κρίση κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) απευθύνει έκκληση για ευαισθησία και αλληλεγγύη.


Λόγω της σπανιότητάς τους, ακόμη και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ασύμφορη και η συμπαράσταση της πολιτείας είναι επιβεβλημένη.


Το «Εθνος – Υγεία» είναι σήμερα αφιερωμένο στις σπάνιες παθήσεις, φιλοξενώντας άρθρα και στοιχεία τα οποία θα δώσουν σε όλους μας την πραγματική διάσταση του προβλήματος.


Παρέχει, επίσης, πληροφορίες και τα πλέον πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα για τη δραστηριότητα της γρίπης, η οποία κορυφώνεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έως χθες είχαν καταγραφεί στη χώρα μας 61 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία 55 χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1.jpeg

Εχουν καταγραφεί και 19 θάνατοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αποδίδονται στον «πανδημικό» ιό, τύπου Α (Η1Ν1)pdm09.


Οι επιδημιολόγοι τονίζουν πως όλα τα στελέχη του ιού που έχουν απομονωθεί καλύπτονται από το εποχικό εμβόλιο.


ΜΑριάννα Λάμπρου – Χρήστος Δάκας: Δύο παρεμβάσεις με αφορμή την 6η παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων


Ε. Μαλτέζου: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη γρίπη και το εμβόλιο


http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_2.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_3.jpeg




πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons